15 0
Read Time1 Minute, 45 Second

Het was de week van, wie anders dan leugenachtige, incompetente, eigengereide, (s)linkse, overal schijt aan hebbende toverkol Halsema. De burgermeester van Amsterdam die de sloop van onze oude hoofdstad tot doel heeft gemaakt. De week was nog maar net begonnen toen ze alles en iedereen verneukte. Terwijl horecaondernemers met een meetlat minutieus de centimeters tussen de langverwachte gasten opnamen, stemde enge Femke toe in een demonstratie tegen racisme. Fatale Femke had wat grachtengordelvriendjes uitgenodigd om deze dag al demonstrerend van haar handtekening te voorzien. En zo stroomde de Dam vol met een kleurrijke menigte, waaronder vele BN’ers, bloggers, vloggers en andere lui die graag gezien en gehoord willen worden. Diezelfde gasten die Nederland een paar weken terug nog een 1,5 meter spiegel voorhielden.

Activiste Femke zelf stapte ook zonder mondkapje als een trotse pauw door de menigte. Dat ze schijt aan regels en handhaving heeft was allang bekend. Dat Femke de volksgezondheid en daaraan gekoppeld een economie in verval in gevaar bracht was wel nieuw. Toen het Amsterdamse juffertje de eerste foto’s van de drukte online zag voelde ze nattigheid. Snel greep ze haar mobieltje, zoals zoonlief nog niet zo lang geleden het neppistool van meneer Halsema greep, en schoot ze gericht op Grapperhaus om hem (s)links partner in crime te maken. Iets waar Ferd beleefd voor bedankte. Daar stond ze dan, klaarblijkelijk in de kou, waarvan ik echt dacht dat ze dat heerlijk vond.

Godzijdank verliep de demonstratie vreedzaam en gingen 300, nee 5.000, ehhh 10.000 betogers voldaan huiswaarts. In Rotterdam ging het er anders aan toe. Daar waren een aantal demonstranten na een vreedzame politieoproep niet van gediend van een voortijdige afgelasting van hun uitje. Dus trokken de iets minder vreedzame actievoerders de stad in om de tijd vol te maken en de strijd tegen racisme kracht bij te zetten. Geloof mij, als straks de rust is wedergekeerd zullen blank en zwart blijven zorgen voor verdeling, omdat het ze goed uitkomt of omdat het ze wat oplevert. En Femke? Die trekt zich ongetwijfeld zelfingenomen terug in het rustieke Wijk bij Duurstede.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme