30 1
Read Time1 Minute, 56 Second

Tussen dierenrechtenactivisten en klimaatalarmisten zitten een paar bijzondere overeenkomsten. Naast dat ze natuurlijk vrijwel allemaal links en radicaal zijn, moeten hun tegenstanders letterlijk en of figuurlijk kapot, heiligt het doel standaard de middelen en zijn hun acties vaak onbegrijpelijk gezien hun zogenaamde zorgen om de wereld. Het is zo’n beetje als de antifa, een groep anti-fascisten, die in hun strijd tegen het fascisme het niet schuwen om in donker uniform gekleed mensen het spreken onmogelijk te maken, winkelruiten in te gooien van “foute bedrijven” en hun politieke tegenstanders dood te wensen. De Sturmabteilung zou trots op ze zijn.

Hetzelfde geldt dus voor de groene jongetjes en meisjes. Hun politiek leider Jesse Klaver zevert maar door over de klimaatcrisis en CO2, terwijl zijn partij voorstander is van biomassacentrales, de grootste schandvlek in de groene gekte. Hoe kan je aan de ene kant huilebalken over de uitstoot van gascentrales, maar aan de andere kant met bomen gestookte biomassa promoten, waar meer smerige rook en CO2 de schoorstenen verlaat dan bij fossiele brandstof. En je sloopt bovendien de natuur die toch juist voor deze mensjes heel erg belangrijk is, blijkbaar als het ze uitkomt.

Dierenrechtenactivisten zeggen alles te doen voor de rechten van dieren. Maar vaak genoeg gaan de dieren die ze zeggen te redden dood door hun toedoen. Toen vorig jaar een boerderij werd bezet door een stel van die engnekjes moesten de dieren in quarantaine omdat de actievoerders de hygiëneregels voor de dieren overtraden. Of wat dacht je van nertsenkwekerijen waar de dieren worden vrijgelaten en plat worden gereden op de naastgelegen snelweg. Of waar de “bevrijde” dieren zoveel overlast geven dat er op ze gejaagd moet worden.

Kijk eens naar de laatste actie van de mensen die graag opkomen voor flora en fauna. Met benzine vijf vrachtwagens vol plastic kratten in de hens steken bij een eendenslachterij. Het zal geen eendenleven redden, maar het milieu geeft het enorme schade. Naast alle giftige rook en chemische en plasticdeeltjes die zullen neerdalen op plekken waar wilde eenden leven, zal de slachterij weer vijf nieuwe vrachtwagens aanschaffen. Dus het resultaat is de productie van vijf nieuwe verontreinigende diesel vrachtwagens, milieuschade, meer dierenleed en luchtverontreiniging. En geen eend is er iets mee opgeschoten. Toch zullen de daders het weer vieren als winst.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme