30 0
Read Time1 Minute, 59 Second

D66 was ooit de partij van het weldenkende midden. Nu is het de partij van gek geworden links. Overgenomen door orangisten, klimaathysterici, SJW’ers, globalisten en anti-democraten. Oftewel, je moet knetterlinks zijn om erop te stemmen of gewoon niet zo bijster weldenkend. De roep om het zwakke vogeltje Jetten te vervangen is er al een tijdje. En dat moet, heel erg modern, een vrouw worden. Nu zijn er allemaal jonge D66-mutsjes die daarom roepen, maar iedereen weet dat die roep komt vanuit de elite van de partij. En onderdeel van die elite zijn niet geheel toevallig de dames die in aanmerking komen om Robje op te volgen. Karin Ollongren, namens het koninklijk huis of Kaag al-Qaq, namens alle landen behalve Nederland. Een keuze tussen een snotneus of hoofdpijn, zeg maar.

Natuurlijk zullen alle freelance vrouwtjes op alle redacties van de mainstream media hun vingertje blauw tikken om te tikken dat dit een heel goed idee is. Maar D66 is, gelukkig, weer afgezakt tot een hele kleine partij. Niet zo vreemd als je achterban wel erg radicaal moet zijn willen ze op je stemmen. De roep om een vrouwelijke premier van D66-huize is dan ook nogal potsierlijk. Toch zal het weer een reden zijn om hele sloten vol D66’ers uit te nodigen voor praatprogramma’s.

Het knullige Op1 kan ook maar beter Op66 gaan heten. Dit jaar zaten er al 22, terwijl de partij onder in de middenmoot zou eindigen als er nu verkiezingen worden gehouden. Het doet er niet toe. Want de NPO heeft besloten dat D66 groot moet worden omdat het er net zo’n bizarre agenda op nahoudt. Heel erg tegen Trump, heel erg voor het klimaat, heel erg tegen populisme, heel erg voor multiculti, tegen Nederland, voor de EU en ga zomaar door. Het zijn twee kleffe handen op een met belastinggeld volgevreten buik.

Maar ik wil me wel wagen aan een paar voorspellingen. Ondanks alle hulp van de media gaat D66 niet meer dan twaalf zetels scoren. Er komt een vrouwelijke fractievoorzitter, er is immers geen keuze, maar die wordt zeker niet premier. En bij een volgend kabinet Rutte, dat er zeker komt, wordt D66 geen coalitiepartner, omdat het onbetrouwbaar is gebleken de afgelopen regeerperiode. En oh ja, Rob Jetten wordt burgemeester van een middengrote stad en opent daar met veel bombarie een gaybrapad.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme