3 0
Read Time46 Second

We hebben het hier op Saltmines wel vaker over het beklagenswaardig lage niveau van de Nederlandse journalistiek. Gisteren zette onze Repelsteeltje bijvoorbeeld nog uiteen hoe eigenlijk alle mainstream nieuwsbronnen, van NOS tot RTL tot de Volkskrant, cruciale feiten over het Obamagate-schandaal weglieten om in plaats daarvan het narratief van Amerikaanse mainstream media te kopiëren.

Woensdag waren Saltmines-redacteuren Ahmed Aarad, Dan Einhorn en Frank van Dorp te gast in het discussieprogramma Het Panel van Peter Vlemmix. Hier bespraken we zowel de Amerikaanse als de Nederlandse media en de vraag: geloven mensen als Erik Mouthaan nu oprecht van zichzelf dat ze goede journalistiek leveren, of weten ze wel dat ze zeer gekleurd verslag doen en doen ze dat om hun bazen te plezieren?
En in hoeverre vindt echte journalistiek nog plaats in Nederland, en wordt dat nog wel mogelijk gemaakt door onze politici?

Kijken dus!

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme