19 1
Read Time1 Minute, 54 Second

Doordat de coronapandemie het gejammerhout over het klimaat een beetje wegdrukte, klimaatpausje Timmermans probeerde die twee nog zonder resultaat aan elkaar te knopen, hoorden we ook een stuk minder van Greta Thunberg. Het was een van de weinig positieve kanten van het virus. Het verwarde Zweedse verdienmodel was de nieuwe messias geworden voor veel Westerse vrouwen die zoekende waren na de ontkerkelijking. Het was dan ook uit den boze om iets negatiefs over de klimaatlaaf te zeggen. Je was gelijk een boze witte man (waarom dit altijd raciaal gemaakt wordt door de zogenaamde anti-racisten is mij immer een raadsel. Terwijl, waar Jezus over water kon lopen en dat goedje ook nog in een handomdraai in wijn kon veranderen, gekke Greetje CO2 met het blote oog zag. Toch beste raar. Het kindvrouwtje, want ondanks dat ze eruit ziet en kleed als een kaboutertje is ze gewoon 17 jaar, heeft nogal een rugzakje geestelijke aandoeningen. Toch maakt dat haar niet ongeschikt om te aanbidden als de heilige graal van het klimaatdebat. En wordt ze beschermd door haar discipelen. Haar leeftijd is de reden dat we haar niet mogen afkraken, maar leeftijd is weer geen probleem als dezelfde vrouwtjes een rechts kind tot de enkels kunnen afbranden. Want in de heilige oorlog van Deuglandië is alles gerechtvaardigd.

Enfin. We waren dus heel even af van die dwerg en haar angstaanjagende blik, maar ze is weer helemaal terug aan het front. Greta is namelijk niet alleen heel erg deskundig op het gebied van de klimaatwetenschap, die kennis deed ze immers op door vooral niet naar school te gaan door te staken, maar van de een op de andere dag is ze nu ook viroloog geworden en mag ze haar mening komen geven over corona. CNN heeft haar opgenomen in hun expertpanel over de pandemie. Aan de ene kant is dat natuurlijk hilarisch omdat ze zonder schroom nu opeens hier wat over te vertellen krijgt, maar aan de andere kant is het diep triest dat deze patiënt telkens wordt misbruikt door de mainstream media en haar aanhangers en niemand dat arme kind tegen zichzelf in bescherming neemt. Het misbruik van het meisje kent geen grenzen en daar hoor je dan die linkse columnisten niet over.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme