42 0
Read Time2 Minute, 10 Second

Soms zou ik graag links zijn. Je mag dan op alle verjaardagen komen, de media vinden je hoe dan ook fantastisch en je deugt. Ook als je niet deugt. Maar het allerbelangrijkste is dat ze op links elkaar de baantjes en zakken subsidiegeld toestoppen. Op rechts hebben we niks. Nou ja, we hebben voornamelijk ruzie met elkaar. Het collectivisme van onze linkse medemens is jaloersmakend.

En hoe graag ik het ook zou willen, het lukt me maar niet. Want als linksmens moet je niet alleen op het juist moment wegkijken, waar nodig meedoen met andersdenkenden demoniseren, bij de juiste clubjes horen, geen eigen mening hebben, maar je moet vooral steeds liegen. En daar ben ik zo verschrikkelijk slecht in. Ik kan niets anders dan de, voor mij, waarheid verkondigen. Dat brengt me vaak in de problemen, maar het is gewoon een tweede natuur om te zeggen wat ik denk, niet wat anderen willen dat ik denk. Een voorbeeld van steeds de waarheid verdraaien en liegen komt samen in een persoon, Femke Halsema. De burgemeester van Amsterdam houdt zich strikt aan het linkse deugdenken. Dus als een asielzoeker een oude vrouw verkracht en vermoordt geeft ze struiken de schuld. Als er gevraagd wordt wie toch steeds homo’s op straat aanvallen zegt ze:

Dus de vraag wie de potenrammers zijn ontwijkt ze. Daarna begint ze over een ander onderwerp. En als klap op de vuurpijl wordt van de grootste dadergroep van geweld tegen homo’s een slachtoffer gemaakt. De burgemeester van onze hoofdstad zegt zonder knipperen dat er groeperingen zijn die moslims aanvallen. Waar dan? Wie dan? Wanneer dan? Hoe dan? Waarom horen we daar dan nooit iets over? Net als alle anti-moslimaanslagen die volgens de VN-chef Guterres plaatsvinden door de coronacrisis.

In deze golf van een verzonnen slachtoffergroep zijn er ook opeens allemaal doden door extreemrechtse aanslagen gevallen, staat op de NOS: “In het Westen zien we dat extreemrechtse aanslagen inmiddels vaker voorkomen dan jihadistische aanslagen”, zegt extremisme-onderzoeker Julia Ebner. “Ook wat betreft het aantal doden maakt extreemrechts een inhaalslag.” In de afgelopen veertig jaar zijn er tot 2019 167.096 doden gevallen door islamistische aanslagen. Dagelijks vallen er gemiddeld elf doden door moslimterreur. Dus welke “inhaalslag” er dan gemaakt wordt is mij onbekend. Extreemrechtse aanslagen zijn wereldwijd op een hand te tellen. Daardoor niet minder afschuwelijk en verwerpelijk, alleen niet te vergelijken met islamitische aanslagen.  En toch gebeurt dat steeds wel. Dus links worden zit er voor mij niet in, ik kan namelijk niet goed liegen.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme