11 0
Read Time1 Minute, 40 Second

Het was de week van de iconische toespraak van Koning Willem-Alexander. Op een lege Dam sprak hij met een warrige Coronacoupe magische zinnen. Bij de regel over ‘wegkijken’ dacht Femke: ach, waarom niet en keek stiekem de andere kant op. Femke, zwart gekleed in Cruella-kostuum, checkte snel of haar bezem nog tegen het paleis stond. Ze moest immers na de herdenking weer haar opwachting maken bij een nietszeggend programma.

Over iconisch gesproken, superwegkijkert Claudia had het (s)linkse idee opgevat om op 5 mei het eveneens iconische nummer Zing, vecht, huil… van wijlen Ramses door iedereen te laten zingen. Zong je mee, dan was je democraat, zong je niet dan was je fascist. Dat Shaffy zich omdraaide in zijn graf deed er even niet toe. Wat er ook even niet toe deed was de 1,5 meterregel bij een anti-lockdown protest. Gelukkig greep de politie keihard in, want regel is regel. Dat de arrestanten daarna hutjemutje in een bus gepropt werden was even niet van belang. Wat ook niet van belang is, is de vrede bij politiek gezwel Denk. Daar rollen de partijleden als winkelende koopjesjagers bij de Primark over elkaar heen. Een slachtpartij die zijn weerga niet kent en dan is de ramadan nog niet eens afgelopen.

Ramadan, de maand van tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en bezinning en daar weet FunX-dj Morad alles van. Als dank dat hij zijn radioprogramma Ramadan Late Night de ether in gooide kreeg hij hele tolerante, liefdadige, verbroederlijke doodsbedreigingen naar zijn hoofd. Deze populaire dj kreeg zelfs beveiliging en kroop in de huid van Geert Wilders, die eveneens dagelijks met de dood bedreigd wordt. Gelukkig wordt daar keihard tegen opgetreden en staat Geert binnenkort weer als dader voor het gerecht. Mocht Geert ooit als slachtoffer gezien worden, dan is hij waarschijnlijk in de huid gekropen van visionair Pim Fortuyn. Deze toekomstige premier werd 18 jaar geleden vermoord. Een stukje historie dat op 6 mei minutieus herdacht werd. Wat voor liedje zou jij aanraden Claudia?Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme