6 0
Read Time1 Minute, 48 Second

Deze blog is geschreven door Kris Flores

Steun Sid Lukkassen via BackMe en neem deel aan zijn creatieve scheppingsproces! Volg zijn publicaties via de nieuwsbrief.

Ondergetekende zag onlangs Planet of the Humans, een gloednieuwe documentaire van Michael Moore die u hieronder kunt bekijken. In de VS staat hij bekend als linkse activist en criticus van George Bush jr. Onder meer maakte Moore de documentaire Bowling for Columbine (2002). Daarin richtte hij zijn pijlen op de wapenlobby: vandaag is dan de groene lobby aan de beurt. Die ligt volgens Moore aan de loopband van het deugend grootkapitaal.

Duurzaam is een bijbranche van niet-duurzaam

Lange tijd heb óók ik geloofd dat zonnepanelen uit zand gemaakt worden, hoe anders zit de werkelijkheid in elkaar. De groene droom van duurzame energie blijkt een nachtmerrie. Het productieproces dat voorafgaat aan alle groene energie is al die tijd verloochend of wordt gewoon helemaal niet verteld. Mensen worden al sinds jaar en dag voor de gek gehouden en dat heet met een mooi woord ‘Marketing’. We willen het graag geloven dat het werkt maar hier geldt helaas gewoon het cliché wanneer iets te mooi is om waar te zijn dan is het ook te mooi om waar te zijn.

Moore heeft meerdere controversiële werken op zijn naam staan. Met deze documentaire geeft de regisseur een beter inzicht in het productieproces waarmee alles begint. Voorstanders bevechten tegenstanders vooral met schuldgevoelens. En tóch praten we steeds over iets wat we met z’n allen graag willen, namelijk een duurzamere inzet van de grondstoffen van onze planeet. Oftewel het verbeteren van het milieu maar ook het veiligstellen van de energievoorziening voor onze toekomst. Leven zonder energie, is ondenkbaar geworden. De ‘Green Deal’ is echter niet meer dan een briljante strategie waarmee de groten der aarde een productieproces veiligstellen dat geld oplevert: héél veel geld. Want de handel moet doorgaan!

Het is tijd voor serieuze debatten! Steun De Nieuwe Zuil om deze debatten te blijven voeren. En steun Sid Lukkassen via BackMe en neem deel aan zijn creatieve scheppingsproces! Volg zijn publicaties door u in te schrijven in de nieuwsbrief.

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Sid Lukkassen

Written by Sid Lukkassen

Dr. Sid Lukkassen behandelt o.a. humanisme, geopolitiek, media-analyse en culture wars. Schrijft voor volk en vaderland. Steun mij! https://backme.org/content-creator/sidlukkassen/