21 2
Read Time1 Minute, 48 Second

Ik heb inderdaad geen goed woord over voor het beleid dat de afgelopen maanden door Rutten en zijn Jaap is voorgeschreven. Er klopt gewoon steeds niks van of het loopt weken achter de feiten aan. Desondanks loopt het klapvolk in groten getale achter de VVD-premier aan, want hij kan het zo rustig vertellen en hij zucht soms. Ieder volk krijgt de leider en daarmee de bestrijding van de pandemie die het verdient, zal ik maar zeggen.

Mijn oog viel op de website van het Amsterdams Medisch Centrum, afdeling bloedprikken. Terwijl kappers, schoonheidssalons en andere zogenaamde contactberoepen van Rutte niet open mogen en thuis failliet zitten te gaan staat het volgende doodleuk te lezen op de website van het ziekenhuis:

Het was sommige patiënten al opgevallen: wie voor bloedafname naar het ziekenhuis komt, wordt op de poli geprikt door een medewerker zonder mondkapje.”

In het hele ziekenhuis gelden maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Maar bij bloedprikken lijkt alles ‘normaal’ te verlopen: de medewerker draagt geen masker, geen bril en vaak ook geen handschoenen…”

Al bij binnenkomst vragen we alle patiënten naar klachten die kunnen duiden op een coronabesmetting. Alleen als je geen ziekteverschijnselen hebt, mag je zonder extra bescherming doorlopen naar de prikpoli.”

“Voor onze medewerkers geldt: wie klachten heeft, blijft thuis. Dus degene die jou prikt is klachtenvrij en kan je niet besmetten. Een masker is dus niet nodig.”

Verder desinfecteren medewerkers altijd de handen vóór de bloedafname. Daarmee worden alle micro-organismen op de handen verwijderd, dus ook eventueel het coronavirus. Handschoenen zijn dan overbodig, want de handen zijn schoon.”

Als dit het beleid is in een ziekenhuis, dan kan de hele intelligente lockdown de plee in. Want je kan besmet raken door mensen die zich prima voelen door asymptomatische coronaklachten. Je kan besmet raken door mensen die nog in de incubatietijd zitten. Je kan besmet raken door mensen die zich niet prima voelen, maar erover liegen. Dit beleid van het AMC is levensgevaarlijk, maar blijkbaar geen punt. Gooi dan alles maar weer open, want dit slaat helemaal nergens meer op.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme