23 0
Read Time1 Minute, 23 Second

De slippendragers van de troon zijn er deze week maar druk mee geweest. Zowel bij Ipsos als EenVandaag kwam uit een poll dat Nederland massaal staat te juichen voor onze koning. Bij onderzoeksbureau Ipsos zullen ze vast een telefoontje van de RVD gekregen hebben dat ze het niet zo moeten overdrijven. De onzichtbare koning, die tot nu toe één obligaat opgedreund praatje op de treurbuis hield, kreeg een 7,7. Het hoogste cijfer sinds zijn koningsschap. Want volgens de mensen die meededen aan het onderzoek biedt Willem-Alexander zoveel steun en troost in deze corona-tijd.

Die kerel is precies één keer op tv geweest en verder zie of hoor je niks van hem, naast een handvol contractueel vastgelegde persmomentjes. Juist nu is de koning er totaal niet. Juist nu toont hij aan dat de hele poppenkast geen enkele meerwaarde heeft. Juist nu zou het vertrouwen in dat geld zuigende oranjegat moeten worden opgezegd, omdat je voor die 345,5 miljoen dat het jaarlijks kost een hoop belangrijke dingen kan financieren, zoals IC-bedden of mondkapjes.

Vandaag is het koningsdag. Normaal een fantastische feestdag, maar dit jaar natuurlijk een soort van afgelast. Maar toch moeten de onderdanen hun onderdanige positie tonen door massaal om 10 uur het volkslied mee te blèren op balkon of tuin. Ik deed een proef op de som in het centrum van mijn monoculturele welvarende dorp.

Lange leve de Republiek!

Instant Update: De Telegraaf gaat helemaal Pyongyang. NOS Journaal zal snel volgen.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme