22 0
Read Time1 Minute, 55 Second

Alles draait gewoon door tijdens de pandemie, alleen wordt de corona-crisis ingezet om mensen te bewegen toch voor iets te kiezen wat ze eigenlijk helemaal niet willen. In de psychologie heet dat emotionele chantage. Zo proberen de zuidelijke EU-landen de noordelijke EU-landen hun schuldenlast over te laten nemen en noemen die eurobonds heel slim coronabonds. Ze hebben natuurlijk niks met het virus te maken, maar het klinkt zielig en vooral tijdelijk. Dat laatste zijn de eurobonds natuurlijk verre van. Je verknoopt de EU tot een kluwen die nooit meer uit elkaar gehaald kan worden. Het einde van ons land is daarmee getekend.

Laten we gevangenissen leegstromen omdat ze het niet zo leuk vinden achter de tralies met deze corona-crisis. Volgens mij was dat nou juist de bedoeling van hun straf. Gooien grote bedrijven massaal hun personeel op straat onder het kopje gevolgen van de pandemie. Dat ze er al voor deze crisis waardeloos voor stonden doet er even niet toe. De Tweede Kamer draait ook gewoon door. Nou ja, niet helemaal. De oppositie krijgt geen informatie van het kabinet en kan daarmee niet zijn grondwettelijk verankerde functie van controlerende macht uitvoeren. Ook journalisten zijn buitenspel gezet door geen WOB’s (Wet Openbaar Bestuur) meer te accepteren, zolang de crisis duurt. De democratie is dus gewoon uitgezet. Wat dat met een pandemie te maken heeft mag Joost weten. Wel was het een stuk makkelijker om zonder debatten allerlei onderwerpen door de Kamer te loodsen, zoals bijvoorbeeld de vliegtaks en een stikstofakkoord.

Maar ook de zieligheidsindustrie maakt graag gretig gebruik van corona. Kijk maar eens naar de oproep om 2500 kinderen op te nemen uit een Grieks vluchtelingenkamp. “Als het coronavirus toeslaat in de kampen, kan zich een ramp voltrekken.” U hoort het goed. De kinderen in vluchtelingenkampen krijgen wel heel makkelijk corona en daarom moeten wij ze opvangen. En onze kinderen kunnen na de vakantie weer naar school omdat ze vrijwel geen corona kunnen krijgen. Dat slaat natuurlijk weer nergens op, maar het zal op de emotie van heel wat mensen inspelen. Dus onder valse voorwendselen komen die kinderen en later de rest van de familie ons land binnen. En voor je het weet gaat dezelfde groep deugers pleiten voor een generaal pardon.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme