25 0
Read Time1 Minute, 29 Second

Aan de hand van tweets van Jack van Gelder laat ik de emotie van BN’ers en de media zien. Het begon natuurlijk met verering van de leider des vaderlands, Mark Rutte. De schaapjes klapten hun hoefjes blauw, want hij kon het zo goed uitleggen.

Er werden geen vraagtekens gezet bij het beleid. Terwijl bijvoorbeeld de scholen openhouden niet uit te leggen was. 

De eerste barstje in het heilige vertrouwen in onze beste crisismanager die we ons konden wensen kwamen er. Want hoezo groepsimmuniteit zonder testen en vaccin? Terwijl in andere landen het wachten op groepsimmuniteit als veel te riskant gezien en er juist wel werd getest. En hoezo moesten Nederlanders 14 dagen in quarantaine en de rest van de wereld niet? Toen kwam de media met een PR-offensief voor Rutte en alle twijfel verdween als sneeuw voor de zon. Hij kreeg acht zetels extra in de peilingen. De partijen met commentaar op zijn zwalkbeleid moesten zwaar inleveren. De neuzen allemaal dezelfde kant op. Kritiek op de premier was ongewenst. De man met Churchiliaanse allure, de nieuwe messias,…

En na weken pure aanbidding is gedaan met het applaus. Heel langzaam openen de schaapje de oogjes. De herder heeft ze namelijk niet door de crisis geleid, hij heeft ze in gevaar gebracht met zijn gezwalk. Geen mondkapjes, geen testen, geen groepsimmuniteit en een heilig geloof in het immer falende RIVM. Zelfs Jack is er klaar mee.

De kritiek zal toenemen met als eindconclusie dat Rutte heeft gefaald. Maar dat wisten de mensen die normaal bleven nadenken al maanden.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme