30 0
Read Time2 Minute, 7 Second

Tijdens de campagne voor het referendum over het associatieverdrag met OekraĆÆne heb ik vreemde dingen meegemaakt. Opiniemakers noemde mij opeens extreemrechts, een cartoonist tekende mij een paar keer als rat, in praatprogramma’s was ik een populist die het volk voorloog, ik had een geheime agenda en werkte voor de Russen. Van alle beschuldigingen was de laatste er eentje waar ik in het begin vreselijk om moest lachen. Het ware dezelfde gekkies die ook overal de hand van Zionisten inzien. Het soort complotdenker die overal geopolitieke verbanden ziet, waar John Grisham zijn neus voor zou ophalen, omdat het wel erg ver gezocht is. Een ding staat me wel heel goed bij uit die periode en dat was dat mijn moeder mij op een ochtend huilend opbelde. Ik was stond voor de tweede keer als rat afgebeeld in haar Volkskrant. Ze was bang dat deze dehumanisering mijn leven in gevaar zou brengen en ze vroeg zich af waar ik deze behandeling aan verdiend had. Ik zei haar dat de manier is hoe in Nederland de hazen lopen. Je doet mee of je moet kapot. Gisteren zag ik een voorproefje van een uitzending van Zembla.

Via oplichter Henk Otten, de wegens diefstal weggestuurde oud-penningmeester van Forum voor Democratie, heeft het NPO-programma whatsapp-berichten in bezit gekregen waaruit zou blijken dat er inderdaad een link was tussen het Kremlin en de initiatiefnemers van het referendum. Iedereen die met die campagne meewerkte maakte grapjes over de samenwerking met Rusland. De VVD zei namelijk letterlijk dat die band er was. Krant Trouw schreef het toen ook op alsof het een feit betrof. De grootst mogelijke onzin natuurlijk. Want er is nooit contact geweest met welke Rus dan ook. Er is geen Roebel betaald. Wij wilden niet dat de EU verder zou uitbreiden. Dat de Russen dat ook vinden betekent niet dat wij gelijk op hun loonlijst staan. De lolletjes werden een beetje flauw. Zo dronken we af en toe een wodka en toostten op ome Vladimir. Dat Otten deze grapjes nu gebruikt om wraak te nemen op Thierry Baudet is van het niveau van Henk Otten.Ā 

Je weet als een man zonder eer en geweten begint over zijn eer en geweten hoe laat het is. Dat Otten een onbetrouwbaar figuur is wisten we al langer, maar dat de media zijn zielige wraakacties serieus nemen, zegt alles over de rotheid van onze publieke omroep.

Steun Jans 12-uurtjes viaĀ janroos.backme.orgĀ Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme