20 0
Read Time2 Minute, 11 Second

De persoonsverheerlijking van Mark Rutte wordt steeds gekker. Niet alleen in het VVD-lijfblad De Telegraaf wordt hij als de Nederlandse Winston Churchill omschreven, ook in het AD werd hij als nationale held vereerd. Het was op een manier waarvan ze zelfs nog in Noord-Korea tegen elkaar zouden zeggen dat het een tandje minder kan. Het komt namelijk bijzonder als gefabriceerde staatspropaganda over. Dat wij, met onze zogenaamde vrije pers, dit doen is al beschamend, maar als je je dan ook nog eens beseft dat Rutte een levensgevaarlijk wanbeleid in deze crisis voert maakt het nog onbegrijpelijker.

Zo heeft Mark Rutte ervoor gezorgd dat we geen staatsvaccinfabriek meer hebben. Hij deed het een paar jaar geleden in de verkoop omdat het “niet winstgevend” was. Moet je nagaan, de VVD marktwerking in de zorg is zo ver doorgevoerd dat zelfs een vaccininstituur winst moet maken om niet uit de hoogste bieder, in dit geval India, van de hand te gaan. Als we die Nederlandse Vaccin Instituut wel nog hadden gehad was een vaccin dichterbij geweest dan nu. Want het is op het moment wachten op een commerciële partij die met de oplossing van deze pandemie voor ons land moet komen. Zo zie je maar dat Rutte’s privatisering van dit soort takken van zorg levensgevaarlijk is. Arme Hugo de Jonge zou je zeggen. De huidige minister van Volksgezondheid moet zich doodergeren aan het feit dat het vaccininistituut is verpatst. Maar niets is minder waar. De Jonge heeft zelf, zelfs tijdens de corona-crisis, het laatste beetje van het NVI geholpen te verkopen.

De mainstream media klappen hun handjes blauw, maar als deze corona-crisis voorbij is zal er vast en zeker een parlementaire enquete komen. En als die eerlijk verloopt, dat weet je immers nooit in onze bananenmonarchie, zal de kritiek op het zwalkende en gevaarlijke beleid van Rutte ongekend zijn. Maar daar zullen ze dan wel weer een heel klein berichtje op pagina acht van maken. Overigens gaat het gerucht dat MSD Nederland het bedrijf zal zijn die het corona-vaccin op onze markt gaat brengen. Dat zal om enorme hoeveelheden gaan en dus om miljarden euro’s. MSD is het vroegere Organon. En de grootaandeelhouder van Organon en nu dus MSD is de koninklijke familie. De verkoop van NVI is niet alleen schandalig voor de Nederlandse bevolking, het gaat, niet geheel toevallig, weer een van de rijkste families van ons land nog schandaliger rijker maken. En dat is de Koning en zijn kliek waar we aanstaande Koningsdag op ons balkon het Wilhelmus voor moeten gaan zingen. De groeten.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme