5 0
Read Time1 Minute, 44 Second

Het is de week voor de Paas. Helaas een hele schrale, want het advies is nog altijd binnen blijven. Godzijdank geen ellelange saaie wandelingen, geen brunch met mensen die je toch niet mag en, halleluja, geen meubelboulevard. Gewoon lekker de tuin in of het balkon of dakterras op, barbecue aan en alvast het Wilhelmus uit je hoofd leren. Want het idee is geopperd om ons volkslied op Koningsdag massaal en uit volle borst mee te blèren vanuit je eigen habitat. Na ‘Zon’, het lied van de BN’ers, de genadeklap voor knokkend Nederland.

Wie ook de genadeklap gaf, was de Belgische voetbalbond met het eindigden van de voetbalcompetitie. Ook de KNVB rechtte zijn rug en schoof de beslissing op de lange baan, bang voor een terreurdaad van de UEFA. Het nieuwe plan van onze trotse bond is voetballen in lege stadions. Alle spelers moeten in een pak van een sumoworstelaar het veld op om social distancing te waarborgen. Net als Boris Johnson. De Britse premier is besmet, wat vele tegenstanders van hem al een jaar geleden beweerden. Ook de altijd objectieve NY-verslaggever Mouthaan had verschijnselen. Ik wens hem veel gezondheid toe, maar mijn grote angst is dat hij zijn journalistieke job kan voortzetten.

Over carrières gesproken, Robbie ‘in-de-na-neuk’ Jetten moet oppassen voor de zijne. Deze roeptoeter loopt achter als een leesmap. Hij herhaalt wat anderen weken geleden al naar voren brachten en waar hij toen resoluut zijn veto op kwakte. De pest is dat Robbies pa en ma in de vitale beroepssector zitten, zodat hij nog elke dag als een klein kind in de kamer moet blijven. Een ander vitaal beroep is dat van mondkapjesnaaister. Onder het mom van ‘Heel Holland Naait’ mogen we absoluut geen steken meer laten vallen. Helaas mocht Kim Holland niet meedoen en had Bobbi Eden geen tijd. Die zit momenteel in de gynaecologie en naar verluidt bevalt dat prima. Evengoed komt het zorgpersoneel nog steeds beschermende kleding tekort. Dus als hun dienst erop zit wordt niet enkel de informatie overgedragen, maar ook de schorten, handschoenen en de mondkapjes.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme