19 0
Read Time2 Minute, 15 Second

Nu alle ogen op de corona-bal gericht zijn gebeuren er natuurlijk nog steeds interessante zaken naast de pandemie. Het klimaatgeëmmer gaat natuurlijk ook gewoon door. Frans Timmermans doet er werkelijk alles aan om het virus te koppelen aan zijn Greendeal, het duizend miljard euro verslindende project van deze megalomane PvdA’er om de EU klimaatneutraal te maken. Volgens Frans was het toch wel heel erg duidelijk waarom het eten van een besmette vleermuis aangeeft waarom we zo snel mogelijk onszelf in de armoede moeten storten voor zijn klimaatplannen. Het voorkomt geen pandemie, maar het klinkt wel lekker. Het heeft allebei namelijk iets met natuur te maken. Ik denk dat Timmermans het drinken van een glas karnemelk nog als bevestiging van zijn project ziet. Melk komt immers uit koeien, koeien staan in de wei, in de wei groeit gras, gras scheelt maar een letter met gas, gas moet verdwijnen, windenergie moet het vervangen en dat is dan weer onderdeel van het plan van Frans en zijn onderknuppel Diederik Samsom.

Juist nu zit geen hond op dat groene geleuter te wachten. Dus is de klimaathysterie minder aan de oppervlakte merkbaar. Maar dat betekent niet dat ze stil zitten. Zo kan de bouw van een biomassacentrale in Diemen doorgaan. Huh? Wat zeg je nou? Een biomassacentrale? Maar die dingen waren toch juist heel slecht voor milieu, natuur en klimaat? Die centrales moeten toch gevoed worden met bomen? Dus massale kap van deze CO2-slurpers? En die centrales bleken toch meer CO2 uit te stoten dan de gascentrales die vervangen moeten worden? Dus meer CO2 voor minder CO2 of zoiets? En dan ook ontbossing op de koop toe? Ja. Dat zeg ik. Dus je kan me alles vertellen wat je wil, maar als je dan toch zo’n biomassacentrale gaat bouwen kan dat hele klimaat je of geen bal schelen of het hele verhaal van de klimaatverandering slaat per definitie nergens op.

De firma Vattenfall, van wie dat ding is schreeuwt ons dagelijks op de televisie toe dat wij beter met het klimaat dienen om te gaan en windenergie bij hun moeten aanschaffen, bouwt tegelijkertijd een CO2-uitstoter gestookt op bomen. Lekker geloofwaardig. Maar nu komt de aap uit de mouw. Tegenstanders van de biomassacentrale zijn naar de rechter gestapt. Die zaak staat in mei gepland. Alleen de rechtbank is gesloten vanwege het coronavirus. En de landelijke demonstratie van 18 april tegen biomassa is ook geschrapt en vervangen voor een online protest. Oftewel Vattenfall kan zonder gedoe gewoon verder met de bouw. En wij mogen straks meebetalen aan de Timmermans Greendeal om minder CO2 uit te stoten met de EU. We worden dus gewoon in de maling genomen.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme