22 0
Read Time1 Minute, 41 Second

Onlangs vroeg Thierry Baudet in een motie om gesloten ziekenhuizen te heropenen en om te bouwen tot quarantaine ziekenhuizen. Een verzoek dat niet op een meerderheid in de Kamer kon rekenen. Ook GroenLinks vond dit toen geen goed idee. Althans toen FvD het voorstelde. Want een week later kwam Jesse Klaver zelf met het voorstel.

Dat politiek Den Haag nog steeds bezig met elkaar vliegen af te vangen en niet met de strijd tegen het corona-virus is me een doorn in het oog. Baudet krijgt vandaag steun voor zijn idee van een oud-chirurg. Misschien helpt dat het partijkartel om gebruik te maken van deze leegstaande ziekenhuizen in een pandemie. Het komt nu immers niet uit de koker van een door hun gevreesde oppositiepartij

Of neem nou het testen. In Duitsland worden er per week een half miljoen mensen op corona getest. Het is dan ook niet geheel toevallig dat daar naar verhouding het aantal besmettingen en doden in vergelijking met ons land bijzonder laag is. In eerste instantie was dat testen volgens ons beleid helemaal niet nodig. Rutte had immers samen met het RIVM besloten dat we het maar beter allemaal konden krijgen zodat we immuun zouden worden. Genoeg testmateriaal was dus ook helemaal niet nodig.

Ook op die beslissing is weer teruggekomen. Alleen hebben we dus al die tijd geen testen besteld en staan we nu achteraan de rij. Hugo de Jonge herhaalde afgelopen dinsdag opeens de woorden van de baas van het WHO: testen, testen, testen. Ook hierbij geldt too little, too late. Maar de trend is wel duidelijk. FvD stelt iets voor, de meerheid is tegen en twee tot drie weken later is het opeens onderdeel van het gewijzigde beleid. Vandaar nogmaals mijn oproep: stop met partijpolitieke spelletjes en werk eens met elkaar aan het beste beleid voor de volksgezondheid.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme