26 0
Read Time2 Minute, 26 Second

De roep om een dictatuur wordt steeds harder. Niet geheel toevallig allemaal van mensen die zich links noemen. Kritische wetenschappers, kritische journalisten, kritische politici, kritische opiniemakers, ze moeten allemaal het zwijgen opgelegd worden. De “progressieve” geesten willen dat we kadaverdiscipline tonen en blind achter de leider aanlopen. Ik weet dat ze dat heel lekker vinden, maar voor mij is het een onnatuurlijke benadering. De democratie afschaffen is een gevaarlijk en slecht idee. Juist door discussie, het debat en meningen uitwisselen kom je tot de juiste overwegingen en beslissingen. Van een dictatuur is nog nooit iemand beter geworden. Nou ja, de elite. Maar het volk per definitie niet.

72% van de Nederlanders steunen Rutte en zijn beleid blijkt uit een peiling. Ik vraag me af of die 72% een idee hebben van wat dat beleid inhoudt. Want tot nu toe is het iedere keer anders. Dat is ook niet zo vreemd, want Rutte vaart blind op het RIVM. Een organisatie die weer volledig afhankelijk is van de overheid. Het RIVM zit er steeds naast. Al vanaf het begin. Eerst was het virus niet zo besmettelijk. Toen zou het allemaal wel meevallen in Nederland. Het bleek wel besmettelijk, maar we konden gewoon doorgaan met leven. Ok, kinderen kunnen het toch wel krijgen, waar ze eerst zeiden dat het virus blijkbaar een soort leeftijdscontrole deed. De scholen bleven gewoon open. Kinderen konden het niet doorgeven aan volwassenen. Kinderen konden het toch wel doorgeven. Scholen moesten dicht. Horeca kon open blijven. Horeca moest dicht. Testen is niet nodig. We gaan het gewoon allemaal krijgen, dan worden we vanzelf immuun. We moeten elkaar toch maar niet opzoeken. We moeten het toch maar het niet allemaal te krijgen. Er is geen lockdown nodig. Er moet veel meer getest gaan worden. En die lockdown gaat er echt ook gewoon komen.

Het RIVM zit er steeds naast en daardoor zit het beleid van Rutte er ook steeds naast. Dat was al in het stikstofdossier zo, maar dat kostte geen mensenlevens. Ik vertrouw een organisatie niet dat telkens zichtbaar faalt. En toch mag ik dat niet zeggen, want dan zaai ik angst en ben ik een slecht mens. Maar als ik nou vertel dat volgens de RIVM richtlijnen mijn ex-vrouw op het moment in het ziekenhuis werkt, terwijl haar partner met de klapperende corona thuis ligt, mag je je toch afvragen waar ze in hemelsnaam mee bezig zijn. Zij kan daar als fysiotherapeut mensen behandelen, omdat ze niet aantoonbaar de ziekte heeft. Want volgens het RIVM ben je pas ziek als je je ziek voelt. Dat is niet alleen onwaar, het is gevaarlijk. Want ondanks dat het RIVM dat eerder ook ontkende, kan je als drager van het virus gewoon mensen besmetten, terwijl jezelf nergens last van hebt. Gelukkig zijn er mensen als Alex Friedrich, die niet als een schaap achter de roekeloze herder Rutte aanhobbelt.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme