7 0
Read Time1 Minute, 42 Second

Het was de week van dood en verderf. Alsof de pest wederom zijn intrede had gedaan in Europa. Het grote Europa, waar wordt samengewerkt als het over in de natuur afbreekbare rietjes, een gezamenlijk leger en opgelegde migranten quotums gaat, maar bij een virus dat dodelijk kan zijn is het ieder voor zich en God voor ons allen. Over God gesproken, velen beweren dat Corona een straf is van de verlosser zelf. Iets dat Jeangu Macrooy zeker niet kan ontkennen. Toen hij tijdens The Passion 2018 zingend Jezus verried had hij nooit kunnen bevroeden dat karma een bitch is.

Een andere verlosser had in dit geval gezegd: ‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’, doelend op het songfestival dat dit jaar niet doorgaat. Ook het klimaat- en natuurgevoelige F1-wedstrijdje te Zandvoort is vroegtijdig afgevlagd. Wie ook werd afgevlagd is de heer Timmermans die in quarantaine moest. Of dit een vooropgezet plan was om de Green Deal er doorheen te drukken kon nog niet bevestigd worden. Nu we het toch over vooropgezette plannen hebben, wat dacht je van het hamstergedrag van inwoners van Nederland? Na een run op toiletpapier, hasj, coke, Viagra en andere stimulerende middelen wil de politiek keihard ingrijpen. Om de hamsteraars tegemoet te komen hebben groothandels als Sligro en Makro ook hun deuren geopend.

Ook de zorgverleners werden tegemoet gekomen. Voor deze helden werd hard geklapt. Een hard gelach natuurlijk, want juist deze beroepsgroep heeft al menig klap moeten verwerken. Helaas moeten ze het de komende 10 jaar waarschijnlijk met deze tegemoetkoming doen. Want als straks de ellende voorbij is, zit er wederom geen loonsverhoging in en komen ze hooguit in aanmerking voor de gouden pispaal. Als ik aan een pispaal denk gaan mijn gedachten gelijk naar Mark Rutte, die het overigens nu prima doet. Helaas niet volgens Thierry en Geert die een lockdown voorstaan. In Ruttiaans is dat een jokdown. Het advies is binnen blijven en thuis werken. In mijn huiskamer hangen daarom momenteel 4 halve runderen, 3 varkens, 2 konijnen en 1 hamster. Maar of dat de bedoeling is?Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme