32 1
Read Time1 Minute, 47 Second

De Nederlandse mainstream media zijn bijzonder politiek correct. Zo wordt zonder knipperen het blanke ras tegenwoordig overal wit genoemd. Dat is komen overwaaien van extreemlinkse activisten uit Amerika, maar de NOS gebruikt het gelijk. Het staatsjournaal is er namelijk om ons op te voeden, niet om ons te informeren. De “witte” huidskleur wordt trouwens alleen genoemd als het negatief gebruikt kan worden. Een aanslag is bijvoorbeeld gepleegd door een ‘witte man’. Als de aanslag gepleegd wordt door een lichtgetinte man, die overigens een stuk vaker aanslagen plegen dan de ‘witte’, dan is het opeens alleen nog maar een man. Huidskleur doet er dus pas toe als er een statement mee gemaakt kan worden. Dus als het slachtoffer donker is en/of de dader ‘wit’.

Naast het benoemen van huidskleur in de juiste narratief is er ook nog zoiets als beeldmateriaal gebruiken om een punt te maken. En dat punt is, niet geheel toevallig, ook hier anti-blank. In België zijn de media nog een stukje politiek correcter dan de Nederlandse. Je zou denken dat het onmogelijk is, maar het kan echt. Kijk maar eens naar dit artikel en de foto.

De kop: Kwart kleuters spreekt thuis geen Nederland. In het artikel staat duidelijke te lezen dat het hier om allochtonen gaat. De minister roept ouders op om na schooltijd en in het weekend thuis Nederlands te spreken. “Uit de PISA-resultaten blijkt dat de kloof tussen autochtone en allochtone leerlingen in één klap halveert zodra het allochtone gezin thuis Nederlands spreekt.” En als het om allochtonen gaat gaat het vrijwel altijd over Turken en Marokkanen. En dan een foto erbij plaatsen van een blanke blonde vrouw die haar blanke blonde zoontje aankijkt alsof ze hem niet begrijpt. Dat gaat niet per ongeluk. Dat is een bewuste keuze geweest. Want een foto van de mensen waar het artikel overgaat, namelijk allochtonen, wordt op de linkse redacties al als discriminatie gezien. Daardoor is de persvrijheid in het geding. Want onder druk van links vliegt de waarheid steeds vaker het raam uit.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme