25 0
Read Time1 Minute, 50 Second

Ik word, sinds ik mij politiek actief opstel, populist genoemd. Ik heb die term maar op een gegeven moment omarmd. Het is de bedoeling dat je je heel gekwetst voelt als ze je er voor uitmaken, maar ik zie het probleem niet. De term komt van het Latijnse populus dat voor volk staat. De definitie is: een manier van politiek bedrijven, waarin de centrale tegenstelling die tussen “het volk” en “de elite”is, en waarbij de populist de kant van “het volk” kiest. Je zou dus kunnen zeggen dat elke volksvertegenwoordiger die geen populist is zijn werk niet doet en heult met de onderdrukker van de mensen waarvoor hij zegt op te komen. Enfin. Ik ben een populist. Ik zeg dingen die voor het volk belangrijk zijn. En toch zou ik me daarvoor moeten schamen, als je kartelpolitici en de media moet geloven. Alleen dat doe ik niet.

Steeds krijgen die “populisten” gelijk. Of het nou gaat over de mislukte multiculturele samenleving, de belachelijke kosten voor alle klimaathysterie, de verzonnen stikstofcrisis, de verderfelijke invloed van de islam, het in elkaar storten van de rechtsstaat, dat de mainstream media de slippendragers van de macht zijn (subsidie), de ontwrichting door massa-immigratie, de zelf gecreëerde woningschaarste, de ellende van marktwerking in de zorg, de dictatoriale EU, het kapot bezuinigen van politie en defensie, de onzin van allemaal elektrisch rijden en warmtepompen en zo kan ik nog wel anderhalf uur doorgaan.

Vandaag kwam er weer eentje op het lijstje ‘told you so’ bij. Het KNMI, u wel die club weermensen die denken dat ze klimaatwetenschappers zijn, is door de pomp. Ook zij zien nu eindelijk dat kernenergie de enige optie is als je iets wil doen gas- en kolencentrales. Of je dat nou doet om klimaatdoelen, geopolitieke redenen of het milieu doet er niet toe. Kernenergie was onbespreekbaar voor de meeste klimaatgekkies. En daarmee toonden ze aan niet eens een oplossing voor hun zogenaamde problemen in de weg te staan. Nu het KNMI, dat marsorders aanneemt van het klimaatpanel IPCC, deze draai maakt is opmerkelijk. Het zal dus binnenkort Europees beleid worden dat overal kerncentrales gebouwd gaan worden. En dat werd tijd ook.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme