37 1
Read Time2 Minute, 17 Second

Gisteren ophef op twitter. Wat blijkt, Jaap Jansen en Pieter Gerrit Kroeger wordt gesponsord door de Europese Commissie. Het balletje kwam aan het rollen na vragen door FvD-Europarlementariër Derk Jan Eppink. Ze krijgen 25.000 euro op jaarbasis om een pro-EU podcast te maken. Kroeger ken ik van twitter, ik heb hem geblokt nadat hij voor de zoveelste keer mij een fascist en nazi noemde. Nu doen dat wel meer gekkies, alleen Pieter Gerrit is een CDA’er. Die zijn daar meestal niet zo scheutig mee. Maar onthoud goed, hij vindt iedereen extreemrechts. Jaap Jansen is een beetje een triest figuur. Hij noemt zich politiek journalist, maar is gewoon een doorgeefluik voor overheidsbelangen en pro-EU-praatjes. Tijdens het Oekraïnereferendum heb ik hem op meer leugens kunnen betrappen dan waarheden. Dat hij solliciteerde bij D66 was dan ook voor niemand een schok. Grappig is wel dat zo’n man daarna gewoon door kan gaan in de media, waar een “journalist” die rechts uit de kast komt beter postbode kan worden, aangezien ie nooit meer aan de bak komt. Jansen noemt mensen heel snel extreemrechts.

Deze mannen zeggen tenminste nog dat ze dat Brussels geld krijgen. Er zijn er meer die dat verzwijgen. Laten we beginnen met alle correspondenten die in de Belgische hoofdstad vertoeven. Zij worden dagelijks in de watten gelegd. Eten, drinken, kantoren, appartementen, alles wordt gedoneerd zodat de heren en dames prettig hun werk kunnen doen. En zoals dat nou eenmaal werkt spuug je niet in de poel waaruit je ook drinkt. Zo kreeg VPRO’s Bureau Buitenland, omgetoverd in Bureau Europa, ook geld van de Europese Commissie. De publieke omroep neemt dus ook Brusselse knaken aan voor propaganda. Of wat dacht je BNR Nieuwsradio, waar Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk een programma maken die niet geheel toevallig erg pro-EU is en ook niet geheel toevallig sponsorgeld daarvoor ontvangt. De Wijk en Boekestijn noemen veel mensen waar ze het niet mee eens zijn extreemrechts.

Maar ook een zogenaamd onafhankelijk journalist als Nikki Sterkenburg hangt aan de subsidietiet bij de EU. Ze mag in onze media telkens komen praten over extreemrechts. En dat extreemrechts begint al waar D66 eindigt. Het zijn juist de EU-kritische partijen die het moeten ontzien bij Nikki. Dat heeft er vast ook mee te maken dat ze maandelijks geld kreeg overgemaakt van de RAN (Radicalisation Awareness Network) van de Europese Commissie. Zo zie je maar, met geld worden “journalisten” gekocht om mensen die de EU een mislukt project achten als extreemrechts te afficheren. Want het heeft namelijk al tientallen jaren gewerkt om andersdenkenden verbaal te vermoorden door ze aan de Tweede Wereldoorlog te koppelen. U weet wel dat vorige Groot Europees Rijk.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme