20 5
Read Time1 Minute, 31 Second

Heeft u reeds klachten gehoord van Chinezen die in ons land worden gediscrimineerd? Ik nog nooit. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat Chinezen keihard werkende mensen zijn die niet zeuren. Ze zullen dus weinig tijd hebben om opzoek te gaan naar een slachtofferkaart en door hun arbeidsethos en hun uitstekende gedrag zal er ook weinig op deze mensen aan te merken zijn. Dus veel verder dan iets over hun spleetogen zeggen of de term poepchinees gaat het waarschijnlijk niet.

Toch wil de Tweede Kamer dat we ons een keer inhouden om die arme Chinezen te discrimineren. En ze vooral niet de schuld te geven van het Corona-virus.

Toen ik deze kinderlijke motie las vroeg ik me ernstig af waar dit toch vandaan komt. Want hier wordt een probleem aangepakt dat in de verste verte geen probleem is. En toen kwam ik er achter wat hier nou gebeurt. GroenLinks buigt het hoofd richting Peking. De Chinezen hebben namelijk laten weten dat ze bijvoorbeeld cartoons over het virus niet zullen accepteren. Zo zie je maar, je kan GroenLinks wel uit de CPN halen, maar de CPN nooit uit de partij. Zo’n motie is dus niets anders dan een waarschuwing aan mensen die het in hun hoofd halen om een grapje te maken. Dat ze in China weinig op hebben met de vrijheid van meningsuiting is bekend, maar dat een linkse partij, met de obligate steun van alle partijen behalve Forum voor Democratie, dat ook in ons land zo open en bloot toont is echt schandelijk. Maar mochten er toch ergens grappenmakers zijn die zich niet houden aan het Corona-moppenverbod van GroenLinks dan wil ik graag aan alle Chinezen die zich gediscrimineerd voelen een welgemeend solly zeggen.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme