25 0
Read Time1 Minute, 53 Second

Gert-jan Segers van de Christenunie twitterde niet zo heel lang geleden dat mensen alleen maar vrijwillig van het gas af mogen, dus dat er geen enkele dwang is. De fractievoorzitter van de Christenunie verdedigde het beleid van het kabinet waar zijn partij onderdeel van uitmaakt. Volgers Segers stond in het klimaatakkoord, waar hij als christelijk GroenLinks verschrikkelijk trots op is, dat het dus om eigen keuze ging. Het bleek 100% onwaar. Hele wijken worden aangewezen voor een gasloos bestaan. Als je er woont en je hebt er geen behoefte aan is het jammer voor je. Dan verhuis je maar of heb je het te slikken. Een fractievoorzitter van een coalitiepartij die in het openbaar liegt over beleid. Geen enkele ophef naast een paar “populisten” en professor Red Pill, Ronald Plasterk.

Of neem nou het VVD-kakelkipje Dilan Yeşilgöz. Dilan was in de Amsterdamse gemeenteraad nog een leuk mens. In de Tweede Kamer veranderde zij in een robot die alleen nog maar gratuite onzin de ether in spuugt. Op twitter heeft ze een paar jaar geroepen dat de klimaatwet en het klimaatakkoord “behapbaar en betaalbaar” moest zijn. Nu is de VVD de baas in het kabinet maar het klimaatbeleid is alles behalve behapbaar en betaalbaar. Hele bedrijfstakken, zoals bouwers en boeren, zitten aan de grond en het zal de belastingbetaler honderden miljarden kosten voor niet meetbaar resultaat. Haar mantra was dus niets meer dan een ordinaire leugen. Je hoorde er nooit iets over als ze werd geïnterviewd. Nu zit ze op veiligheid en justitie en roept ze, terwijl hij partij al tien jaar regeert, dat criminaliteit moet worden aangepakt. Ongeloofwaardiger kan niet. Maar je hoort er nooit iets over.

Ik kan nog wel even doorgaan met voorbeelden van coalitiepartijen die klinklare onzin verkopen en ermee wegkomen. Onzin over beleid dat ons allemaal aangaat. En er is geen enkele ophef over. Maar als Baudet een tweet stuurt over Marokkanen die vrouwen lastigvallen en later blijkt dat dat wel meeviel, terwijl iedereen weet dat het dit bijzonder vaak wel gebeurt, is het land te klein. Staan dezelfde partijen in de rij om excuses te eisen. Dan heb je niet alleen honderd kilo boter op je hoofd, dan ben je voornamelijk een volksverlakker.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme