49 0
Read Time2 Minute, 13 Second

Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, ik vind Rutger Bregman namelijk een bijzonder irritant individu. Je hebt twee soorten betweters, eentje die je oprecht iets wil bijbrengen en eentje die je aankijkt alsof je een hoopje onwetende paardenkak bent. Van de laatste categorie is Bregman. Een pedante flapdrol die zich beter dan Here Jezus zelf waant. Enfin, zoals ik reeds zei ik ben nogal bevooroordeeld, maar het de laatste belerende vingertje van Rutger is weer stuitend. Meneertje heeft een brief aan ons geschreven. Samenvattend: jullie zijn een stel domme boertjes die te zuinig zijn om je eigen leven te redden.

In zijn brief aan alle landgenoten staat dat ons land verdwijnt als we nu niet in actie komen. ‘Het voortbestaan van Nederland staat op het spel’, schrijft hij. Dat ben ik volledig met hem eens. Alleen ik denk dan aan open grenzen, afschaffen van onze tradities, de soevereiniteitsoverdracht aan de EU en de demografische vervanging, maar Bregman niet. Rutger is bang dat ons land binnenkort wordt opgenomen door de zee, als de zeespiegel vijf tot acht meter stijgt. Wat wel opvallend is, want aan het begin van zijn brief staat te lezen dan mijn kinderen al weggespoeld gaan worden, maar even verderop gaat het over een voorspelling voor het jaar 2200. Nu heb ik krachtige genen, maar ik geloof niet dat mijn nageslacht dik 180 jaar wordt.

De onheilsprofeet komt op dit idee omdat hij met wetenschappers heeft gesproken die hem dit vertelde. Nu heb ik ook met wetenschappers gesproken die dit klinkklare onzin noemen. Het klimaatalarmistische KNMI (IPCC) spreekt over een zeespiegelstijging van 2 millimeter per jaar. Ervan uitgaande dat deze stijging aanhoudt ben je voor een stijging van vijf meter 2500 jaar bezig. Dat is toch net even anders dan de berekening van Bregman die eerst de steden ziet wegspoelen in het leven van mijn kinderen en daarna het jaar 2200 noemt. Het gaat alleen over het jaar 4520. Een klein rekenfoutje. Om zijn op rekenfouten gebaseerde voorspellingen te voorkomen moet Nederland volledig op de schop en in de armoede leven om het volgende te realiseren: acht miljoen gebouwen moeten van het gas af, negen miljoen auto’s moeten op stroom of waterstof gaan rijden, het elektriciteitsnet moet minstens drie keer zo zwaar worden, een kwart van de Noordzee moet worden volgebouwd met windmolens, 75 miljoen zonnepanelen moeten worden aangesloten en 100.000 hectare bos moet worden aangeplant. Van het gas af is nooit een oplossing geweest en ik mis een woordje: kernenergie. Rutger Bregman is dus net als een warmtepomp, een lawaaiig onding.

PS: Waarom doen mensen nog mee met de Nationale Postcode Loterij?

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme