0 0
Read Time53 Second

 Of luister (ook beschikbaar op Spotify, iTunes en Google Podcasts):

Met Paul van der Velde spraken we over boeddhisme, yoga en het westerse beeld van deze ogenschijnlijke verheven levenswijzen.

Yoga, boeddhisme en andere oosterse gebruiken hebben in het westen de allure van een mythisch en verheven wereldbeeld. Als je naar de geschiedenis kijkt zie je dat deze tradities doordrongen zijn van dezelfde menselijke kwalen als westerse tradities. Desalniettemin kunnen zij waarde toevoegen aan het leven van een individu. Maar de westerse beeldvorming gaat vaak ten koste van begrip van de werkelijke situatie en geschiedenis van boeddhisme en spiritualiteit in het oosten. Met Paul van der Velde zijn we twee uur lang bezig met een aantal van deze misvattingen recht te zetten.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Shad Raouf

Written by Shad Raouf

Ik maak podcasts met filosofen, politici, experts en opiniemakers over actuele vraagstukken. Alle podcasts zijn ongeknipt zodat jij je eigen mening kan vormen.