27 0
Read Time1 Minute, 20 Second

Op een aantal linkse gekkies na is Nederland wel klaar met het asielbeleid. Het is ontwrichtend voor onze samenleving, het is te kostbaar en het levert vooral nauwelijks iets op. Als je ellende niet meerekent. Toch blijven de grenzen wagenwijd openstaan omdat de overheid een schoothondje van Brussel is en wij dus allang niet meer over onze eigen buitengrenzen gaan. Nu zou je nog een beetje het Nederlands volk kunnen behagen door mensen die hier werkelijk niks te zoeken hebben met terugkerende post naar hun land van herkomst te sturen. Maar ook dat gebeurt niet, want de thuislanden werken niet mee.

Toch vreemd, want daar heeft Rutte en Co toch dat verschrikkelijk Pact van Marrakesh voor getekend. Maar zoals cynici, zoals ik, al dachten is het weer een totaal eenzijdig vod, waarin staat dat wij mensen moeten opvangen en daar aan gebonden zijn door die handtekening, maar de landen van herkomst ons weer de middelvinger geven. Kijk maar eens naar de situatie waar Marokko onze staatssecretaris niet eens wenst te ontvangen om hierover te praten. We staan compleet voor gek.

Maar omdat ik niet de lulligste ben zal ik eens een voorstel doen om die landen zover te krijgen toch maar hun eigen rotzooi terug te nemen. Komt ie:

  • landingsrechten intrekken
  • uitkeringen naar land stopzetten
  • visum stop
  • handelsboycot
  • ontwikkelingshulp stopzetten
  • ambassadeur uitzetten

Na een maand komen ze waarschijnlijk die “veiligelanders” zelf ophalen. En van mij mogen al die ‘iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen’ types gezellig mee. Eens kijk of ze dan nog zulke wereldburgers zijn.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme