20 1
Read Time2 Minute, 21 Second

Er is weer een stapje gezet in de onverkwikkelijke zaak Ahmed tegen het SvdJ. Ik zal jullie eerste even snel bijpraten. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is een subsidieclubje dat onder het ministerie van OCW valt. Ze delen belastinggeld uit aan initiatieven die zij leuk vinden. Dus geheel toevallig altijd aan vrienden en bekenden in de mainstream media. Zonder knipperen krijgen reuzen binnen de NPO nog een zak geld extra of tot de oren gevulde startups als De Correspondent krijgen nog eens anderhalve ton om “iets mee te doen” zonder dat er ooit controle plaatsvindt of er daadwerkelijk “iets meegedaan” is. Het moet allemaal gezellig, politiek correct en heel divers zijn. Behalve in denken, want daar hebben de jongens en meisje van de linkse kerk een bloedhekel aan.

Dus toen BackMe, een donatieplatform voor content creators van Ahmed en mij, voor de tweede keer aan het Accelerator programma (subsidieregeling voor stratups) mee wilde doen, werd duidelijk dat ze daar weinig trek in hadden. Een van de redenen, hoorde wij later, was dat voorzitter Frits van Exter, mij haat. Dat zei hij letterlijk en daar hebben wij ook bewijs van. Ik was immers onderdeel geworden van BackMe en men had daar geen trek in deze jongen. Alleen hun reden van afwijzing, dat wij voor de tweede keer mee wilde doen en dat niet kon, hield geen stand. Want heel veel initiatieven deden al meerdere keren mee. Ze moesten ons dus wel toelaten, al hadden we dat achteraf beter niet kunnen doen. We stonden namelijk gelijk onder curatele. Wij moesten beloven positief mee te doen. Iets dat we sowieso van plan waren, dus een makkelijk gemaakte afspraak. Maar vreemd was het natuurlijk wel. Waarom zouden wij dat moeten bevestigen? Nou, heel simpel. Het was namelijk de bedoeling om ons zo snel mogelijk uit het programma te trappen.

Dat gebeurde ook. Maar niet omdat we niet gezellig meededen. Maar omdat Ahmed werd mishandeld door een medewerker van het SvdJ. Ahmeds rug zit met ijzerdraad en plakband in elkaar, maar toch vond meneer het nodig om hem keihard daarop te slaan. Klacht ingediend, volgens de organisatie was er niets gebeurd en een week later werden we om onduidelijke redenen uit het project geschopt. Wij begonnen een rechtszaak wegens heel erg veel onrecht en de SvdJ zette gelijk er de landsadvocaat op. Dus door de overheid (u en ik) betaald zwaargewicht, die oneindig kan door procederen omdat geld niet uitmaakt. Enfin. Het laatste nieuws is dat na verhoor van de verdachte door de politie bleek dat de mishandeling wel degelijk heeft plaatsgevonden, de politie het zeer serieus neemt en de zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Conclusie: linkse subsidieclub probeert eerst mishandeling invalide allochtoon te verzwijgen en gaat hem ook nog eens kapot procederen. Lekker inclusief wel.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme