36 2
Read Time2 Minute, 15 Second

Op Nederlandse scholen heerst het linkse gedachtengoed. Het is niet alleen het bastion van het rode denken, maar het onderwijs is ook volledig gefeminiseerd. En dan heb ik het nog niet eens over de bizarre verhouding man-vrouw voor de klas. Al met al worden onze kinderen opgevoed om goede GroenLinks stemmer te worden en partijen als de PVV en Forum voor Democratie te verafschuwen. Mijn dochter kwam op haar negende met een opstel over Donald Trump thuis. Samenvattend was hij niet alleen een gevaar voor de mensheid, een racist en vrouwenaanrander, hij moest ook zo snel mogelijk deze planeet verlaten. Het artikel zou zo in het gemiddelde krakersblad thuishoren en werd dan ook beloond met een hoog cijfer. Thuis denken we niet zo over de Amerikaanse president en het propagandistische Jeugdjournaal staat hier nooit aan. Dus deze haatdragende woorden over Trump zijn haar op school, dus door haar lerares, ingefluisterd.

Ik, op hoge poten, naar school met de vraag waarom mijn kind van negen wordt lastig gevallen met de mening van haar juf over de president van Amerika. Dat ik mijn kind voor politieke indoctrinatie wens te behoeden en of ze niets beters te doen hebben. De blozende juffrouw wist weinig anders uit te brengen dat het toch zo was met Trump. Ik vertelde haar dat haar mening er niet toe doet en dat ze kinderen daar zeker niet mee moet beïnvloeden. Ze zijn niet toe aan dat soort onderwerpen. Ze moeten zichzelf en hun denken nog ontwikkelen. Op deze leeftijd is het een soort papegaai die de mening die erin is gepompt oprakelt.

Zo zie ik het gebruik van kinderen in politiek per definitie. Het zijn buikspreekpoppen van volwassenen. Het is dan ook niets anders dan kindermisbruik om zo’n onschuldig wezen in te zetten voor jouw politieke ambitie. Zo geef ik PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber groot gelijk dat ze tegen Lars van twaalf zegt dat ie lekker moet gaan voetballen. In navolging van Greta Thunberg zie je overal minderjarige klonen oppoppen die, in haar slipstream, dezelfde onzin over het klimaat opdreunen. Meestal, net als hun verwarde Zweedse voorbeeld, door ouders om verschillende redenen aangespoord dit pad te bewandelen. De mama van Greta wilde beroemd worden, de papa van Lars wil geld verdienen. En dat Lars zegt dat ie zich niet laat gebruiken is nou juist het hele punt. Dat weet je nog niet op die leeftijd. Wat mij wel verbaast is dat die klimaatgekkies geen enkele moeite hebben met het inzetten van kinderen voor hun politiek, maar als je daar commentaar op hebt om het hardste schreeuwen dat het nog maar een kind is. Precies, dus houd ze er buiten.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme