25 2
Read Time2 Minute, 4 Second

Chris Klomp is een activist, die zichzelf graag journalist noemt. Nou dat mag. Zo zijn de meeste journalisten tegenwoordig. Lekker jezelf gelijk geven en mensen die je niet leuk vindt beschimpen. Nu doet Klomp dat in het AD en dat is toch een enorme kutkrant. Zo schreef de hoofdredacteur bij het herdenken van de aanslag op Charlie Hebdo van vijf jaar geleden dat trollen gevaarlijker zijn dan terroristen. Dan deug je echt niet. Maar wel goed dat er voor dit soort (m/v/x) minkukels een dagblad is waar ze hun onzin aan kunnen slijten. Enfin. Ik schreef een column op dit prachtige platform over de DM’s die die verschrikkelijk vent mij ongevraagd stuurde. Dat is natuurlijk altijd raak, want Klomp wordt net zo hard gehaat als dat hij onder bepaald publiek geliefd is.

De reacties waren uiteenlopend, zoals dat bij een column hoort. De reactie van Klomp was om te smullen. Meneer pikte het niet en ging aangifte doen en Saltmines van het web af laten halen. Nu moet ik vaak lachen om mensen die aangifte gaan doen. Ten eerste heeft het weinig zin. Zo deed ik aangifte tegen Sydney Smeets, die op de treurbuis zei dat ik oproep tot geweld tegen homoseksuelen. Ik had van die aangifte al een half jaar niks meer gehoord, toen ik maar eens belde. Ze waren hem kwijt geraakt. Ten tweede is aangifte doen van laster naar aanleiding van een column niet alleen heel ernstig kinderachtig, het is voornamelijk zinloos omdat het onder vrijheid van meningsuiting valt. Dus als je beledigd bent om een column kan je beter huilend op de bank met een dekentje over je heen een stukje chocolade eten in plaats van de politie lastig te vallen met je gekrenkte egootje.

Chris kreeg antwoord op zijn klacht bij de Raad van de Journalistiek. Hun uitspraak was dat ze niet bevoegd is om de klacht te beoordelen. Oftewel, de RvdJ zegt tegen hem dat het een column betreft en geen journalistiek product. Dat had ie zelf natuurlijk ook wel kunnen bedenken. Zijn laatste hoop heeft Klompje dus op de Amsterdamse politie gevestigd. Alleen geheel tegen de zin in van Chris en zijn extreemlinkse achterban word je niet om je mening in dit land vervolgd. Dus het is allemaal zonde van de energie en tijd. Maar het laat wel zien wat Chris Klomp is. Een heel zielig klein hoopje mens.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme