32 0
Read Time2 Minute, 0 Second

Natuurlijk zal het wel zijn dat ik radicaal-rechts ben. Tenminste zo word ik genoemd nu extreem-rechts uit de mode is geraakt. Het probleem met extreem-rechts is dat er altijd een link met het antisemitisme wordt gemaakt. En de mensen die structureel zo werden genoemd zijn stuk voor stuk pro-Israel en het Joodse volk. Dus dat schuurde een beetje, zeker omdat jodenhaat nou juist zo lekker links is. Een nieuw woord werd onder aanvoering van De Volkskrant snel verzonnen, het werd radicaal-rechts. Enfin, ik zal het wel worden genoemd als ik de volgende vraag stel. Waarom vertrekken allochtonen niet als het ze hier niet bevalt?

Ik bedoel dat niet racistisch of xenofobisch, maar meer medemenselijk. Als ons land, ons volk, onze manier van doen, onze wetten en regels, onze tradities je niet bevallen ben je toch vrij om je boedeltje te verzamelen en je geluk ergens anders wel te vinden. Je hoort het vaak van Turken en Marokkanen die hier wonen. Ze voelen zich nauwelijks tot niet verbonden met ons land. Spugen op alles waar wij voor staan. Doen niet mee met onze maatschappij. Maar toch zitten ze hier te kniezen dat het in hun vaderland beter is. Waarom ga je dan niet? Iedereen blij. Wij geen chagrijnige allochtonen, zij niet in dit in hun ogen verschrikkelijk land.

Dat gevoel bekruipt me ook bij hun demonstraties. Zo gingen Iraniërs de straat op in Den Haag om te protesteren tegen de Amerikaanse aanslag op terroristen-generaal Soleimani. Sta je dan met de Iraanse vlag te zwaaien en een toneelstukje op te voeren alsof Iraanse agenten Trump hebben gearresteerd. Ik denk dan alleen maar: wat doe je hier? Als je het regime in Teheran zo steunt kan je toch beter daar gillen om wraak?

Je kan me niet wijsmaken dat als je de ayatollahs steunt het prettig wonen is in Nederland. Ik denk dat het antwoord waarom wel vrij cynisch is. Natuurlijk heeft het een economisch element. Die landen van herkomst staan nou niet echt bekend om hun sociale vangnetten. Alleen denk ik dat de hoofdreden van hun verblijf hier is dat ze ondanks de steun aan het ondemocratische regime van hun vaderland er zelf toch maar liever niet in wonen. Dan ben je niet alleen hypocriet. Dan deug je vooral niet.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme