2 1
Read Time1 Minute, 41 Second

Het was de week van het eind en het begin. De week van de goede voornemens, die je meestal zo snel mogelijk weer overboord pleurt. Wat ook overboord werd gepleurd is het reclameblokje op de commerciële in het nieuwe programma van Jinek. Geen reclame van Kesbeke tafelzuur als Peter R. opdraaft of een peroxide-aanbieding als Trump wederom gebashed wordt. Tijdens de traditionele conferences op oudjaarsavond werden die reclames in ieder geval gemist. Martijn Koning vond zijn Waterloo met een stand-up dramavullend ouwehoerverhaal, waar enkel gelachen werd nadat het doek gevallen was. Claudia Breijde een politiek correct praatje in elkaar en liet voor deugend Nederland weinig steken vallen.

Persoonlijk had ik een voorkeur voor komediant Najib, maar die liet zich overvallen op het Nederlands getinte Curaçao. Zolang de daders nog niet zijn opgepakt komt deze brute daad in aanmerking voor het populaire programma Opsporing Verzocht. Een Marokkaan die overvallen wordt, je verwacht het gewoonweg niet. Het zou baanbrekende televisie kunnen opleveren. Baanbrekend was ook de oudejaarsnacht die volgens de media redelijk rustig verlopen was. Op wat mishandelde vuurwerkverklikkers na dan, maar die konden thuis de champagne gelukkig door een rietje naar binnen werken. Geen champagne was er voor hulpverlenend Nederland. Bij hen werd eerst door ramp Grapperhaus een hart onder de riem gestoken, wat later op de avond dunnetjes werd overgedaan door bezopen, doorgesnoven feestvierders. Je moet wel heel erg van je vak houden om in oorlogsgebied slachtoffers te helpen.

Vuurwerk het zou verboden moeten worden dachten ook de deelnemers aan een rouwstoet in Ede, die met alle respect voor de doden met een knallend goedje werden bekogeld. Dat er hier en daar een autootje afbrandde mag een formaliteit genoemd worden, alleen moet je er dan geen flatgebouw boven zetten. Meer succes hadden 2 jonge knulletjes in Arnhem. Die lukte het wel om een stuk flat af te branden wat leidde tot 2 doden en 2 gewonden. Het trieste geval wil dat voor zowel de daders als slachtoffers de toekomst niet in de lift zit.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme