16 1
Read Time1 Minute, 44 Second

Socialisme zou in de betekenis van eerlijk alles delen misschien wel ergens aantrekkelijk kunnen zijn, de praktijk is een stuk weerbarstiger. Kijk maar naar Venezuela. Het begint met een plan om armoede te beschrijden en het eindigt met een dictatuur waar hongerige tegenstanders van het bewind kwijtgemaakt worden. Zowel communistische als socialistische landen mislukken. Steeds maar weer. Het grootste probleem is dat succes verboden is. Nou ja, het belonen van succes is verboden, iedereen moet immers hetzelfde verdienen en bezitten, van straatveger tot chirurg. Daardoor is er geen impuls om je best te doen en ligt heel snel de economie op zijn gat.

In ons land zijn de Roden gelukkig niet aan de macht. Maar waar ze wel de baas zijn gaat het al direct mis. Kijk maar naar de hoofdstad. Trotskisten, Stalinisten, Socialisten en communisten besturen Amsterdam. Ze strijden tegen het MKB, ze strijden de toeristen, ze strijden tegen auto’s, ze strijden tegen alles dat geld oplevert. Want geld verdienen is heel erg bah in hun linkse oogjes. Geld uitgeven daarentegen zijn ze dol op. Want die onzin is gebaseerd op het idee van gratis geld uitdelen aan mensen die het minder hebben.

En dat geld komt altijd uit andermans zakken, want ook in Amsterdam hebben ze geen geldboom staan. Zo betaalt u en ik ook mee aan de illegalenopvang in Amsterdam. Van de 500 mensen die lang en breed het land uitgeschopt hadden moeten worden financiert de staat daar 350 personen van. Dus zij beslissen de wet niet te volgen en u mag dat betalen. Het wachten was erop dat die arrogante houding van de hoofdstad scheuren zou gaan vertonen, want als de poet daar op is komen ze bij “de provincie” met hun handje omhoog staan. Precies de mensen waar ze vreselijk op neerkijken. En ja hoor, het is zover. GroenLinks burgemeester heeft in haar nieuwjaarstoespraak gezegd dat Amsterdam de rest van het land nodig heeft. Nou, dan weten wij wel waar ze het over heeft. Opeens zijn het “niet alleen Amsterdamse problemen, het zijn Nederlandse problemen.”

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme