15 1
Read Time2 Minute, 2 Second

Mensen als ik worden tegenwoordig “boze witte man” genoemd. Nu ben ik blank, niet wit en over het algemeen niet zo boos, maar toch voldoe ik eraan. Het is namelijk een verzamelnaam voor mensen die zich niet zo heel erg prettig in ons land meer voelen. En niet geheel toevallig zijn die mensen man en blank. De term is onderdeel van de identiteitspolitieke indeling en in het geval van deze categorie is het negatief bedoeld. Blank is al vreselijk fout in de ogen van deze linkse ideologen, maar man zijn is misschien nog wel fouter. Boos betekent in dit geval extreemrechts of het nieuwe radicaal-rechts.

Kenmerkend van de boze witte man is dat hij vindt dat het niet goed gaat met Nederland. Dus wat doe je dan als die groep steeds groter wordt (lees zetels PVV en FvD)? Dan zeg je gewoon dat het hartstikke goed gaat. Dat die kerel aan waanbeelden lijdt en zelf niet in de gaten heeft wat een radicale onzin hij verkondigt. Dus was jaren achtereen immigratie de grootste kopzorg van het land, is het nu opeens het klimaat. Tenminste dat zegt het SCP, het Sociaal en Cultureel Planbureau. Ze noemen zichzelf “een professionele organisatie die wetenschappelijk werkt en dat op onafhankelijke wijze doet”. Professioneel zullen ze vast zijn, aan wetenschappelijk werken twijfel ik bij deze uitkomst een beetje, maar onafhankelijk zijn ze zeker niet aangezien de overheid niet alleen eigenaar van de toko is, maar ook de enige opdrachtgever. De zin in het rapport “Demonstraties tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet hebben eraan bijgedragen dat het thema klimaat met stip is gestegen in de nationale hoofdpijnindex” toont al aan dat het niet klopt. Want die demonstraties zijn juist tegen de klimaathysterie, niet voor.

En niet alleen het SCP ziet dat immigratie niet meer zo’n groot probleem is. Ook D66 vindt dat het helemaal toppie gaat met de multiculturele samenleving. In een ingezonden stuk staat “Het gaat indrukwekkend goed met de integratie, betogen D66-fractieleider Rob Jetten en Kamerlid Jan Paternotte. Het wordt tijd dat politici en media daar de ogen voor openen.” Vast geheel toevallig begint het artikel met het klimaat, waarna er een betoog over de fantastische integratie volgt. Vast geheel toevallig precies wat het SCP eigenlijk ook roept. Noem mij vooral boze witte man. Noem mij vooral een complotgekkie. Noem mij vooral radicaal-rechts. Maar ik geloof er geen klote van.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme