Read Time1 Minute, 43 Second

Een paar jaar geleden popte er een nieuwe term op: institutioneel racisme. Dat betekent dat de overheid aan rassendiscriminatie doet. Volgens de linkse couveusebaby’s zouden mensen dus vanwege hun huidskleur tegen worden gewerkt door de staat. Dit staatsracisme zou welig tieren in ons land. Bij zulke berichten knipper ik meestal een keer of twintig met mijn ogen. Als je het mij vraagt wonen wij namelijk in een land waar er geen enkele ruimte bestaat voor discriminatie. Natuurlijk gebeurt het en dat is verschrikkelijk, alleen wij hebben hier een wetboek dat dit verbiedt en bestraft. Dus hoe kan de overheid, die juist voor deze anti-discriminatiewetten heeft gezorgd, institutioneel racistisch zijn?

Maar goed, ik mag me dat waarschijnlijk niet afvragen omdat ik blank ben. Dat is altijd heel grappig van anti-racisten. Ze vinden dat mensen van mijn huidskleur zich niet mogen uitspreken over dit onderwerp. Wat natuurlijk puur racisme is. Hetzelfde geldt voor als die huilcolumnistes die in elke zin mannen afzeiken en zich toch anti-seksist wanen. Of van types die mensen uitsluiten van hun inclusieve samenleving. Enfin. Ik geloof helemaal niks van de claim van staatsracisme in Nederland. Het is gewoon de zoveelste manier om een slachtofferkaart te kunnen trekken en uiteindelijk het handje op te kunnen houden voor subsidies. Totdat ik dit bericht op Teletekst tegenkwam.

De NOS noemt vrijwel nooit huidskleuren in dit soort berichten. Meestal staat er bij hun berichten “jongeren” zonder kleuraanduiding. Maar ze maken al te graag een uitzondering als het om blanke daders gaat. En dan maken ze van blank ook nog eens wit, wat activistentaal is. Dus ze benoemen graag de ene huidskleur wel en de ander niet. Dat is racisme. En dan geven ze die huidskleur ook nog een andere term wat duidt op racisme. Blank vonden linkse engnekjes namelijk te “onschuldig klinken”, wat ook racistisch is. Al met al toont de NOS bijzonder racistisch te zijn en het is de staatsomroep. Dus institutioneel racisme bestaat wel degelijk.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

21 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.