18 0
Read Time1 Minute, 31 Second

Minister van Buitenlandse Zaken liet in een interview geen spaander heel van Rusland. Natuurlijk klopt het dat Poetin een alleenheerser is en dat de Russen niet vies zijn van geopolitieke wandaden en een politieke moord op zijn tijd. Groot gelijk dus dat de minister uithaalt naar Rusland. Er is helemaal geen sprake van een democratie, terwijl ze net doen alsof die er wel is. Zo zou Poetin nooit een referendum accepteren, in ons land wordt gewoon heel netjes tot drie keer aan toe de uitslag genegeerd. Dat is totaal iets anders natuurlijk. Nee, die Russen zijn een stel schoften.

Toch heb ik wel een kleine aanmerking op de harde woorden van Blok. Het gaat niet om de economische sancties, die hij zou willen opvoeren. Die sancties raken voornamelijk onze boeren en Rutte3, waar Blok deel van uitmaakt, heeft de oorlog aan deze bedrijfstak verklaard. Dus wat kan je verwachten? Ik vind dat je met dit soort sancties jezelf voornamelijk in de voet schiet. Je wilt iemand pijn doen door jezelf minder te laten verdienen, de logica ontgaat me.

Nee, de aanmerking gaat over het eeuwig terugkerende woordje nepnieuws. Rusland verspreidt nepnieuws, aldus Blok. Het was minister van Binnenlandse Zaken Ollongren (Waar is die gebleven? Overspannen? Want die holte-operatie heb ik zelf drie keer gehad. Na twee dagen loop je weer rond. En complicaties kunnen niet ernstig zijn omdat het wat schraapwerk is via de neus. Dus waarom geen openheid wat er met haar aan de hand is?) die riep dat de Russen fakenews produceren om verkiezingen te beïnvloeden. Na onderzoek bleek deze claim fakenews te zijn. In het onderzoeksrapport werd het bestaan ervan ontkent en toch blijven ministers het stelselmatig gebruiken. Dat zou je valse informatie kunnen noemen. Goh, hoe noem je zoiets nou? Oh ja, nepnieuws.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme