17 0
Read Time1 Minute, 18 Second

Bij het eerste Boerenprotest stond de Nederlandse bevolking als een man achter deze beroepsgroep. Deze mensen zorgen voor ons voedsel en hebben een enorm aandeel in de economie aangezien wij heel veel boerenproducten exporteren. Door een administratieve stikstofcrisis, omdat wij als braafste jongetje van de klas een erg hoge stikstofnorm hanteren, moeten de boeren bloeden. Voor sommige partijen is dat een groot feest en roepen gelijk dat de gehele veestapel moet worden gehalveerd. Je moet het maar durven zeggen over andermans bedrijf en brood en ook nog eens over voedsel van het volk.

Die massale steun beviel in Den Haag niets, dus met behulp van het mediakartel werd, ondanks een rustig verlopen protestdag, al snel geprobeerd een wilde actie en een smakeloze grap uit te vergroten tot ongekende hoogte. Het mocht niet baten. Nederland bleef achter de boeren staan.

En dus moet het deze keer helemaal anders. Ze kregen hulp van een domme boer zelf. Hij maakte de fout der fouten in communicatie. Don’t mention the war. En haal er helemaal niet de holocaust bij, want dat vergelijk gaat niet alleen mank, het is misselijkmakende geschiedsvervalsing. Het hek was van de dam. “Boeren ontwrichten het hele land. Eisen zendtijd. Hangen galgen op. Bizarre toestanden”, twitterde D66 hoofdman Rob Jetten. Dat de galg symbool staat voor de uitzichtloosheid van de boeren, van wie hij nou juist de helft van de veestapel wenst af te nemen, ontgaat hem blijkbaar. Burgemeester Bruls van Nijmegen in politiejas komt schande spreken van files. De usual suspects dragen hun steentje bij. En het helpt weer geen fluit.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme