53 2
Read Time1 Minute, 27 Second

Zoals jullie wellicht weten heb ik weinig op met linkse gekkies. Dat komt omdat ze nogal vaak links en gek zijn en ik met beide moeite heb omdat elke realiteit ontbreekt. Het gestoorde grietje Thunberg als de nieuwe messias beschouwen, maar als Greta gewoon een ordinair liegbeest blijkt voor de PR van haar miljoenenbusiness is het opeens een klein zielig meisje. Of aangifte doen vanwege smaad in een column, maar zelf rücksichtslos mensen van kindermisbruik beschuldigen. Telkens gillen om democratie, totdat de verkeerde in hun ogen wint, dan is het geen probleem om op te roepen tot geweld en haat.

Dit weekend konden we weer eens genieten van de linkse deuggleuven. Nu zaten ze weer op Schiphol Plaza te demonstreren voor het klimaat. Greenpeace en Extinction Rebellion gingen zonder toestemming daar actievoeren en eisten op hoge toon van de luchthaven een klimaatplan. Ten eerste moet je natuurlijk een vergunning hebben voor zo’n protestactie, ten tweede is Schiphol een risicogebied. Het was dus dubbelop verboden. Daarbij hebben de veiligheidsdiensten daar echt wel iets anders te doen dan een berg ongewassen langharig werkschuw tuig te begeleiden. Ze proberen daar immers miljoenen mensen veilig te laten reizen. Dat verstoren met je hypocriete puberale actie is gewoon gevaarlijk.

Maar dan achteraf gaan piepen dat de marechaussee tegen die illegale actie te “hardhandig” optreedt is een lachertje. Natuurlijk word je opgepakt, natuurlijk word je gedragen als je niet wil lopen, natuurlijk word je aangehouden als je niet wil meewerken. Je zit daar de wet te overtreden en een vliegveld onveilig te maken. Wat had je dan verwacht? Een bosje bloemen? De marechaussee heeft het heel erg zachtaardig en vriendelijk gedaan, want als het aan mij had gelegen was de lange lat erover heen gegaan.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme