36 2
Read Time1 Minute, 42 Second

Ik werd door Peter Vlemmix bij Weltschmerz geïnterviewd over de NPO. Ik zei voornamelijk dingen die we al wisten en ik kan mijn afkeer toch moeilijk onder stoelen of banken steken. Hilversum is gewoon corrupt. Niet alleen vanwege een totaal ondoorzichtige boekhouding, waar zelfs de rekenkamer geen inzicht in kan krijgen. Niet alleen vanwege de zelfverrijking en verkwisting van gemeenschapsgeld. Niet alleen door de belachelijk hoge salarissen aan zogenaamde bijzondere talenten “die behouden dienen te blijven”. Maar vooral omdat men zich niet aan de mediawet wenst te houden die een pluriforme publieke omroep voorschrijft. Het is nu allemaal links, linkser, linkst.

Enfin. U kent het verhaal en mijn riedeltje, dus verder weinig vernieuwend. Wat wel aardig is om te bespreken waren de reacties op dit optreden, dat op internet te zien is. Naast wat complimenten over de inhoud en mensen die het rancuneus gezeur vonden werd er voornamelijk op mijn voorkomen gereageerd. Ik ben de laatste jaren nogal aangekomen. Door te veel eten en drinken ben ik qua lichaamsbouw in de categorie dik beland. Ik heb er zelf niet heel erg veel moeite mee, maar zou voor het goede een kilo of tien kwijt moeten. Mijn strijd tegen overgewicht is al heel lang gaande en door omstandigheden en een bourgondisch leven heb ik die laatste jaren nogal flink verloren.

Alleen in tijden van overgevoeligheid, waar alles discriminatie is en de fluwelen handschoentjes voor elke afwijking en minderheid dubbel wordt aangetrokken, kreeg ik wel heel erg weinig liefde. Ik zag mensen met regenboogvlaggetjes van de LHBGTIQI+ gemeenschap op hun twitter-profiel mij fatshamen alsof het niets was. GroenLinks meisjes (m/v) lachten mij uit en noemden mij vet varken. Nu weet ik dat links altijd strijdt voor gelijkwaardigheid en jezelf zijn totdat het hun idealistisch vijand betreft, dan gaan alle registers open. Maar het was wel een keer leuk om mee te maken dat iemand op zijn uiterlijk aanspreken en hem proberen te vernederen geen enkel probleem is als dat varkentje Jantje Roos heet. Ik zal er geen gehaktbal minder om eten trouwens.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme