44 0
Read Time1 Minute, 23 Second

Omdat Nederland altijd het braafste jongetje uit de klas wenst te zijn zullen we waarschijnlijk als eerste het bizarre EU-plan van de Greendeal volledig gaan uitvoeren. Volgens minister Wiebes pakt de Europese Unie daarmee een leidersrol in de wereld. Volgens mij vernietigt de EU daarmee de Europese economie die het op het wereldtoneel toch al lastig heeft. Maar alles mag in strijd “voor het klimaat” en wij zullen hier wel weer extra doen omdat het het egoproject van Frans Timmermans en zijn chef de mission Diederik Samsom is.

Ik hoop op snelle verkiezingen dat ook deze handtekening zo snel mogelijk ongedaan gemaakt kan worden. Dan kunnen we gelijk ook de extra energiebelasting schrappen, de extra waterbelasting schrappen, kolencentrales weer openen, biomassacentrales sluiten, Telsa-subsidies stoppen, kernenergie stimuleren, het nationale Klimaatakkoord schrappen en de klimaatwetten stopzetten.

We kunnen de windmolens slopen, het gasverbod schrappen, uit het Parijse Klimaatakkoord stappen, de stikstofnorm verhogen, de verlaging naar 100 kilometer op de snel weg terugdraaien en het Kwartje van Kok teruggeven. We kunnen dan de grenzen in ere herstellen, uit de EU stappen, de gulden herinvoeren, uit Schengen gaan, ons uit het Pact van Marrakesh terugtrekken en uit het VN-vluchtelingenverdrag stappen.

Laten we de marktwerking uit de zorg halen, het ziekenfonds terugbrengen, nutsbedrijven invoeren, energiebedrijven nationaliseren, NS en Pro-rail weer samenvoegen, recente accijns- en btw-verhogingen terugdraaien, studiefinanciering herinvoeren, referenda mogelijk maken, de mediawet uitvoeren, secularisatie in de wet verankeren, de sleepwet terugdraaien, verhoging eigen risico schrappen, de belastingdienst doorlichten en alle subsidies tegen het licht houden.

En dan zijn we pas net begonnen. Het wordt tijd voor een harde reset.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme