25 0
Read Time1 Minute, 36 Second

Gisteren bestond de NAVO zeventig jaar. Er was alleen niks te vieren. Het militaire verbond kraakt en piept. En dat heeft niet zozeer te maken met dat de meeste landen, zoals Nederland, hun afgesproken contributie niet volledig overmaken, dat alles om Amerika draait omdat de meeste leden hun leger hebben wegbezuinigd of dat een halve schurkenstaat als Turkije lid is. Het grootste probleem ligt bij het wegvallen van de gemeenschappelijke vijand, het communisme. Samen optrekken tegen één kwaad schept duidelijkheid en een band.

Voor D66 was de verjaardag reden om maar weer eens te pleiten voor een Europese krijgsmacht, wat vertaald een EU-leger betekent. Van alle slechte ideeën van Eurofielen is een gemeenschappelijk leger toch wel het allerslechtst. Natuurlijk willen EU-lovers dat de natiestaat, het soevereine land, verdwijnt. Een nationaal leger staat dat in de weg, maar door Brussel aangestuurde gevechtseenheden is een groot gevaar voor het eens zo Vrije Westen. Want die enorme militaire macht wordt dan aangestuurd door ongekozen politici die alleen verantwoording hoeven af te leggen aan andere ongekozen politici. Het zou zonder problemen kunnen worden ingezet om anti-EU sentimenten te bestrijden of een onafhankelijkheidsbeweging neer te slaan. Kijk maar eens wat er in Catalonië gebeurt.

Niet geheel toevallig kwam er op social media juist nu een kaartje voorbij waar te zien is dat Nederland de grootste Europese voorstander van een EU-leger is. Maar lieft 74% vindt het een fantastisch idee. Driekwart van de Nederlander staat dus te springen om het allerslechtste idee van D66. Maar na even zoeken bleek dat percentage te komen uit een onderzoek van Eurobarometer, het onderzoeksbureau van het Europees Parlement. Wij van WC-eend dus. Er werden in Nederland maar 1012 personen vanaf 15 jaar (dus ook kinderen) gevraagd naar hun mening. Dat is 0,007% van de bevolking. Totale fakenews, manipulatie en propaganda dus. U weet wel, waar D66 zo tegen in.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme