10 1
Read Time1 Minute, 8 Second

De Scheveningse vreugdevuren worden waarschijnlijk geschrapt. Niet zo gek, want vorig jaar zette de veel te hoge brandende houten torens het dorp bijna in de fik. De vonkenregen, die door de wind het land op werd geblazen, leek op het voorstadium van het hellevuur. De ellende begon bij het slechte toezicht van de bouw van de torens en het niet optreden door de inmiddels afgetreden burgemeester Pauline Krikke, toen bleek dat die dingen veel te hoog waren. Enfin, een verbod volgt. Want zo als dat eenmaal gaat bij een falende overheid is de burger uiteindelijk altijd de klos.

Op dit moment zijn er al drie dagen rellen in de Haagse wijk Duindorp. De plaatselijke jeugd, aangevuld met wat volwassen idioten, zijn boos dat ze straks hun jaarlijkse traditie niet meer mogen uitvoeren en zetten daarop hun eigen wijk maar in de hens. Het loopt er dusdanig uit de hand dat de ME er optreedt, arrestatieteams vannacht dertien mensen hebben opgepakt en een politieman zichzelf met getrokken pistool moest verdedigen.

Het is voor mij heel simpel. Anarchisme mag nooit getolereerd worden. Dus pak die lui keihard aan. Alleen de vraag die steeds bij mij opkomt is dat ik zoveel politiemacht in andere achterstandwijken nou nooit zie. Waarom nu dan wel? Het AD gaf mij het antwoord: de samenstelling van Duindorp.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme