9 0
Read Time1 Minute, 27 Second

Als het dak lekt heeft het plaatsen van nieuwe watertonnen niet zo vreselijk veel zin. Dan klim je op een ladder en zorg je ervoor dat het gat gedicht wordt. Als het klimaat echt zo verschrikkelijk probleem is, waarom draaien politici dan zo opzichtig om de warme drol heen met het dichten van dat gat? Er zijn twee hoofdonderwerpen die niet tot nauwelijks besproken mogen worden: kernenergie en overbevolking. Het eerste wordt als levensgevaarlijk beschouwd, zonder enige wetenschappelijke basis, terwijl het op dit moment toch echt de enige oplossing is. Het geeft genoeg energie en er is geen schadelijke uitstoot zoals bij de energiecentrales die op fossiele brandstoffen draaien. Zonne- en windenergie zijn leuk, maar in de verste verte geen vervanging van de vervuilende kolen-, gas- en biomassacentrales.

Het tweede onderwerp wordt niet eens als hoofdoorzaak gezien vanwege het schuldcomplex dat het Westen heeft ten aanzien van de Tweede en Derde Wereld. Laten we maar niet roepen dat ze eens moeten stoppen met acht kinderen nemen, anders zijn we straks een stel racisten. Maar als je niet in wil zien dat juist elk mens dat op aarde komt een enorme CO2-voetafdruk heeft, omdat dat niet uitkomt in je politiek correcte denken ben je ook niet werkelijk aan het zoeken naar oplossingen voor een probleem. De vraag kan je dan zelfs stellen of het probleem dan wel zo groot is.

Neem nou het bombastische uitroepen van de klimaatnoodtoestand door het Europees Parlement. Ze eisen acute actie. Maar zelf blijven ze wel het maandelijkse zwaar vervuilende en onnodige verhuiscircus van Brussel naar Straatsburg volhouden, omdat Frankrijk dat nou eenmaal wil. Dan neem ik die hele noodtoestand niet serieus. En daarmee het probleem ook niet.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme