10 0
Read Time1 Minute, 10 Second

De 68-jarige Amsterdamse Rinia Chitanie werd na haar verkrachting dusdanig mishandeld door een asielzoeker dat ze overleed. Burgermoeder Halsema wist direct waar het aan lag. Het was namelijk een beetje donker rond het park waar het zich afspeelde. Dus stelde Femke voor om bosjes te kappen en wat meer verlichting aan te brengen. Geen woord over de dader. Nee, de bosjes moesten het ontgelden. Dus wat takken weg. Een straatlantaarn erbij en vrouwen kunnen veilig door het donker daar rondlopen, zonder verkracht en/of vermoord te worden door asielzoekers. Als zegt dat laatste er niet bij.

Nu heeft de burgemeester weer een oplossing voor een ander groot probleem. Vanwege de vele plofkraken heeft Halsema een goed idee bedacht om die ellende te stoppen. Ze wil namelijk nu alle pinautomaten laten verdwijnen uit dichtbevolkte wijken in de hoofdstad. Dan kan je zeggen wat je wil, maar het aantal plofkraken zal spectaculair dalen. Dat de bevolking niet meer kan pinnen is blijkbaar bijzaak.

Als je bij verkrachting en moord bosjes kapt, bij plofkraken pinautomaten laat verdwijnen kan Halsema wel meer doen om de criminaliteit in haar stad te beteugelen. Waarom laat ze niet alle omaatjes uit de stad zetten om straatovervallen te voorkomen. Demp in vredesnaam alle grachten, zodat er geen dronken toeristen verzuipen. En om antisemitisch geweld tegen te gaan is joden gedwongen laten verhuizen een optie. Wat zal die stad toch vreselijk opknappen.

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme