1 0
Read Time1 Minute, 5 Second

Geef de Blauwe Moskee als adres: de Theo van Goghstraat

Petitie naar de Gemeente Amsterdam om de straat waarin de Blauwe Moskee nu verstrekt ‘Allah Akbar’ roept, om te laten dopen in de Theo van Goghstraat. Theo van Gogh moet op al hun briefpapier prijken en nooit vergeten worden in Amsterdam.

Wij
Alle vrienden van Theo van Gogh en voorstanders van de vrijheid van meningsuiting

constateren
dat de vrijheid van meningsuiting het fundament van de democratie is en dat het voor iedereen hoort te gelden. Dat de Blauwe Moskee gebruik maakt van deze vrijheid door in de week van het 15-jarige jubileum van de moord op Theo van Gogh, versterkt op te gaan roepen tot het gebed. Dat Theo van Gogh de grootste voorvechter was van de vrijheid van meningsuiting die ons land ooit gekend heeft.

en verzoeken
de Gemeente Amsterdam om ter ere van het 15-jarige jubileum van de moord op Theo van Gogh, dat samenvalt met de start van het versterkt oproepen tot het gebed van de Blauwe Moskee, dat de huidige straat van de Moskee ( Henri Dunantstraat) wordt veranderd in de Theo van Goghstraat. Deze naam is passender voor Amsterdam en voor de locatie. (Dunant was notabene een Zwitser en geen Amsterdammer.)

Teken de petitie op: https://moskeeintheovangoghstraat.petities.nl/Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme