3 0
Read Time3 Minute, 17 Second

Ik ben voor tegen uitbreiding van de EU

De Europese Unie moet volgens sommigen direct afgeschaft worden. Anderen een willen een herschikking of renovatie. Weer anderen willen eigenlijk de boel de boel laten en er zelf uitstappen. Of mensen die met EU vlaggen staan te zwaaien waarbij de Europese-integratie niet ver genoeg kan gaan. Je hebt nu een partij voor burgers die dat allemaal en tegelijkertijd wil.

Uitbreiding van de EU is uit den boze bovendien moet de kwaadaardige EU met alle middelen bestreden worden. Als we Baudet mogen geloven, en dat doen wij uiteraard voor het gemak volledig, dan zou hij liever gisteren dan vandaag uit die boze EU stappen.
Maar… Votewatch.eu een zo niet de organisatie die voor ons Europees-geïnteresseerden inzichtelijk maakt hoe de door ons gekozen en  ongekozen bureaucraten in Brussel stemmen, zeggen en doen.

Zij stellen: “The ECR group is the most supportive of EU enlargement, with the Polish leading the way“, vrij vertaald: De ECR-groep is grootste trekker voor uitbreiding van de EU, met vooraan de Polen.

‘Mooi, gelijk afschaffen die partij’, hoor ik je denken. Maar waar kennen we deze kennelijke pro-EU partij van? D66? Nee. Eum, GroenLinks? Ook al niet. Wacht Derk-Jan Eppink is de vice-voorzitter en medeoprichter van deze partij… Ja we hebben het gechecked en het gaat om dezelfde Derk-Jan Eppink die lijsttrekker was voor de Europese verkiezingen voor Forum voor Democratie.

Ik had het genoegen om Eppink te spreken op een bijeenkomst en daar was hij duidelijk. Een NEXIT moet er komen en deze EU is stuk. Het orgaan gaat te ver en onder leiding van de ‘immer dronken Juncker’ gaat het ten onder. Aldaar werd het mij duidelijk dat deze meneer er een eigen politiek bedrijft. Een hele simpele politiek. Zolang ik hier gewoon meewaai met winden die mij in het Europees Parlement plaatsen vind ik het prima.

Mijn mening is uiteindelijk feit geworden want in 2018 constateerde Berend Sommer (HP/De Tijd) in zijn artikel: ‘De opmerkelijke Nexit-draai van Derk Jan Eppink (FvD)‘ al de initiële NEXIT draai van Eppink. Voor zijn lijsttrekkerschap was hij namelijk een tegenstander van de NEXIT en toen hij door onze gevleugelde messias Thierry Baudet werd verheven tot lijsttrekker voor de Europese verkiezingen was Eppink prompt voorstander van een NEXIT. Nu, eind 2019, en ruim een halfjaar na de verkiezingen is hij niet alleen weer tegenstander van een NEXIT maar vice-voorzitter van een Europese partij die voor *drumroll* uitbreiding is! Uitbreiding van diezelfde gehate en falende Europese Unie. Waarom? Waarom moet de EU uitbreiden volgens EUFVD? Simpel. De reden wordt ons pasklaar geserveerd:

First, this group is wary of the Russian influence in the region, which already provides a reason to support closer relations between the EU and countries that have historically been part of the Russian sphere of influence. Secondly, the ECR political family has been traditionally friendly towards Turkey, as the party led by Erdogan joined the ECR Party in 2013 and the British have long been a supporter of bringing Turkey in (as during those years, EU-Erdogan relations were very different).

Laat even doordringen dat dus kennelijk D66 een grotere tegenstander is, Europees gezien, dan FvD voor uitbreiding van de EU. Reden: Putin is stom en Erdogan is (mogelijk) leuk.

Gooi mij maar weg. Echt.

TOEVOEGING 02/12/2019:

Alhoewel Forum zelf tegenstander is en tegen uitbreiding stemt maakt zij wel onderdeel uit van de meest pro-EU uitbreidingspartij van allemaal. Dit is een nogal bijzondere situatie. Alsof de PVV zou behoren tot de meest immigratievriendelijke fractie van het Europees Parlement. Dit heeft nogal grote gevolgen. Zo is de kans aanwezig dat zelfs de Oekraine, naast landen als Albanië, met hulp van de fractie waartoe FvD behoort tot de EU kan toetreden. Zie tweet hieronder van Derk Jan Eppink zelf:

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”