19 0
Read Time1 Minute, 15 Second

Het zou een dagtaak betekenen om op alle columns vol identiteitspolitieke onzin te reageren. Je hoeft tegenwoordig niet meer te kunnen schrijven, laat staan dat je met een erudiete visie op de proppen komt. Het enige dat nodig is dat jij aantoont hoeveel jij deugt en een ander vooral niet. Ik werd gewezen op het schrijven van een mediawetenschapper genaamd Reza Kartosen-Wong. Meneer vindt dat Fidan Ekiz de voor het grote geld vertrokken Eva Jinek niet mag opvolgen als talkshowhost op NPO1. Ekiz is vrouw, wat Reza toejuicht. Ekiz is allochtoon, wat Reza toejuicht. Maar Ekiz is niet links genoeg volgens Reza en dus ongeschikt. Zo gaat dat telkens met die lui die een inclusieve samenleving nastreven, je mag niet meedoen als je niet precies denkt zoals zij. Een vrij exclusief clubje dus. Maar wat schetst mijn verbazing. Om aan te tonen dat Fidan niet deugt word ik opgevoerd als bewijs. “De Nieuwe Maan is verworden tot een kroegtafel waaraan bedenkelijke figuren als de voor mishandeling veroordeelde schrijver van racistische, seksistische en homofobe stukjes Jan Roos…..mogen leeglopen ”, pent Kartosen-Wong op.

Nu ben ik inderdaad veroordeeld voor het duwen van iemand die mij fysiek aanviel, het wachten is nog op het hoger beroep, maar de andere beschuldigingen raken kant noch wal. En als ik om bewijzen vraag krijg ik hetzelfde antwoord als ik aan iemand vraag waarom hij mij toch extreemrechts noemt. “Dat weet jezelf ook heus wel.”

Je kan Jans 12-uurtjes hier met donatie steunen.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme