12 0
Read Time1 Minute, 1 Second

In mijn dorp Bergen was gisteren de intocht van Sinterklaas. Het was ouderwets gezellig. Iets wat voor sommige mensen al verleden tijd is, kan hier nog. De Pieten waren zwart, de enige twee aanwezige agenten waren Politie Pieten en van demonstraties was geen sprake. Natuurlijk is het hier redelijk monocultureel, alleen het is ook de provincie waar minder tere zieltjes leven dan in de grote stad, waar slachtofferschap in het kraanwater lijkt te zitten. Thuis aangekomen keek ik toch even hoe het elders was gelopen. Dat had ik eigenlijk niet moeten doen, want het is alsof je een slok azijn neemt na een dag vol plezier. Bij een KOZP-demonstratie in Den Haag stond een donkere dame een liedje te zingen. De tekst was dat “de blanke zijn huidskleur liever heeft dan haar (zwarte) huidskleur”. Naast dat dit erg grievend, racistisch en stigmatiserend is voor mensen met een blanke huidskleur, begreep ik niet wat dat met Zwarte Piet te maken heeft. Hij is immers geschminkt en zijn “donkere” huidskleur moet immers van dezelfde zangeres verdwijnen. Maar toen ik even verder keek stond er daar ook iemand met een bordje “Free Palestine” en toen was het me duidelijk. Probeer deze mensen nou niet serieus te nemen.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme