13 0
Read Time47 Second

Rijdt u weleens op de A28 tussen Harderwijk en Wezep? Zo ja, geniet dan nog maar even van het uitzicht. Langs die dertig kilometer staan namelijk nu nog een enorme hoeveelheid prachtige bomen, maar binnenkort worden die allemaal gekapt. Zogenaamd voor de brandveiligheid en tegen geluidsoverlast, maar dat gelooft natuurlijk geen kip. Zo moesten ook de 1750 statige populieren langs de A2 bij Best verdwijnen met de smoes dat het gevaarlijk zou zijn voor automobilisten als er een tak afwaait. Het is niets meer dan door de overheid geconfisceerd voedsel voor de biomassacentrales, die met meer dan elf miljard euro subsidie, vervuilender zijn dan kolen- en gascentrales die gedwongen gesloten worden. Het is het meest cynische voorbeeld van de doorgeslagen klimaatgekte. CO2 slurpende bomen worden gekapt om te worden opgestookt voor energie dat smeriger is dan dat de oude technieken voorbracht. Als dat je oplossing is kan je mij niet vertellen dat er een probleem bestaat.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme