14 0
Read Time1 Minute, 9 Second

Met zijn eerste kabinet kon rechts volgens hem hun vingers aflikken. In zijn tweede kabinet zat hij al samen met zijn zogenaamde vijand, de PvdA, en werd nivelleren opeens een feestje. En nu is hij in zijn derde kabinet nog groener en linkser dan GroenLinks geworden.

Mark Rutte is als een kameleon die steeds slechter zijn ware kleur kan verbergen met opzichtige camouflage. Aan Rutte zat en zit niks rechts. Hij zit dan ook of bij de verkeerde partij of de VVD is helemaal niet zo rechts als ze ons tijdens verkiezingstijd proberen te doen laten geloven. Maar het is eigenlijk niet zo’n heel groot probleem dat onze premier elke keer van kleur veranderd. Het grootste probleem is dat onze premier een leugenaar is. En als ie een keer niet wil of kan liegen laat zijn geheugen hem opeens in de steek.

Dat zijn minister van defensie, Hennis, wel wist van de burgerdoden in Irak, maar hij niet is onmogelijk. Dus wat zegt Rutte: “Daar staat me niets meer van bij. Het is vier jaar geleden. Ik zou het echt niet weten.” Dat gelooft zelfs zijn grootste fan, zijn lieve moedertje niet. Maar liegen is onder premier Rutte geen doodzonde meer. Wat zeg ik, het is het nieuwe normaal geworden.

PS: Een donatie voor Jans 12-uurtje kan via janroos.backme.org. Daar zijn ook zijn podcasts te beluisteren.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme